Замість подушки — «калаш»

Замість подушки — «калаш»

Співробітники дозвільної системи Київського райвідділу міліції Полтави були просто приголомшені, коли днями, зайшовши до кабінету, невисокий чоловік похилого віку витяг із мішка... бойовий автомат Калашникова (АК) та кілька десятків набоїв до нього калібру 5,45 міліметра. І хоча йшлося про добровільну здачу зброї в рамках оголошеного місячника, міліціонери, звісно, не могли не поцікавитися в дідуся, де він «відкопав» таку небезпечну «іграшку». Як з’ясувалося, 17 років тому зять чоловіка Микола вирішив придбати недорогого «беушного» легковика. Товариші підказали, що такий можна замовити у Чечні, де тоді вже фактично тривали бойові дії, від яких, спродуючи майно за безцінь, утікали аборигени. Невдовзі Миколі «пригнали» «Форд Сієру» саме звідти.

Невблаганний зашморг

Невблаганний зашморг

Зашморгом на шиї та загибеллю для підприємництва назвали проект Податкового кодексу учасники мітингу в Сумах. Зменшення граничної суми річного прибутку й зростання контролюючих функцій, збільшення внесків до Пенсійного фонду та скасування фіксованого податку для ринкових торговців — усе це заважатиме не лише розвитку, а й функціонуванню підприємництва, говорили виступаючі.

«Нас вичавлюють до останнього поту»

«Нас вичавлюють до останнього поту»

Продаж у 2005 році колишнього гірничо–металургійного комбінату «Криворіжсталь» дотепер залишається взірцем ефективної оборудки. З виручених тоді нашою державою 24 мільярдів доларів частина пішла і на потреби самого міста гірників. Покупець, магнат індійського походження Лакшмі Міттал, який володіє по всьому світу більш як 40 підприємствами гірничо–металургійної сфери, справді вселяв довіру. Отож доводилося говорити про такий собі подарунок долі для криворіжців.

Всі статті рубрики