Живіт бачили, а дітей — ні

21.09.2010
Живіт бачили, а дітей — ні

Саме на цьому скромному балконі роками зберігалися дитячі трупики... (Фото автора.)

У справі виведення на чисту воду нікопольської дітовбивці таки не обійшлося без пильних сусідів. Саме вони й допомогли виявити моторошні злочини, які відбувалися за дверима однієї з квартир.

 

З чоловіками їй не таланило

...Двоповерховий багатоквартирний будинок, де мешкають Ольга разом iз матір’ю та донькою–першокласницею, загубився у дворах вулиці Чубаря. Збудував його, як і низку сусідніх, для своїх працівників місцевий промисловий гігант — Південнотрубний завод. Тож люди, які свого часу сюди заселялися — здебільшого пенсіонери, і погожої днини воліють не в своїх квартирах сидіти, а поговорити про життя–буття на свіжому повітрі. Звісно, будь–які деталі повз пильне око пенсіонерок не проходять. Тож саме мешканці будинку помітили, що 37–річна Ольга останніми роками щонайменше двічі ходила вагітною, але новонароджених діточок так і не побачили. У 62–річної матері жінки, зав­сідниці дворових «посиденьок», розпитати про це не наважувалися.

Зрештою, така «оперативна інформація» дійшла до Нікопольського міського відділу Управління з боротьби із організованою злочинністю, де й взяли її в розробку. Й уже минулої середи прискіпливі пенсіонерки підрахували, що до під’їзду, в якому в трикімнатній квартирі на другому поверсі мешкали Ольга з донькою та матір’ю, під’їхали відразу 12 міліцейських авто...

А вже потім мешканцям будинку відкрилася страшна правда: Ольга вбила й «поховала» на балконі чотирьох своїх новонароджених дітей. Сусідки клянуться–божаться, що про подібне не могли навіть у жахливому сні подумати. Бо Ольга якоюсь асоціальною поведінкою не відзначалася. Хіба що з чоловіками їй не таланило, і єдину доньку народила, не перебуваючи в шлюбі.

«Тільки й пожурилася, що на аборти грошей не мала»

Мати Ольги у дворі має репутацію людини дуже ерудованої — на будь–які теми вона може спілкуватися зі знанням справи. Та й двоє її синів влаштувалися ніби непогано — один працює десь у Москві, другий — на керівній посаді на великому заводі в Нікополі. Тільки Ольга стабільної роботи не мала — заробляла на хліб квартирними ремонтами.

— Спершу нами розроблялися навіть версії про можливий продаж дітей, і гірше того — продаж на органи, — розповів «УМ» заступник начальника Нікопольського міського відділу міліції Віталій Кузьменко. — Проте вони не знайшли свого підтвердження. Згодом жінка зізналася, що народила чотирьох дітей, яких відразу позбавила життя одним способом — розчавила голівки. Трупики потім герметично запаковувала до целофанових пакетів і зберігала їх на балконі. Члени слідчо–оперативної групи і справді там виявили у двох металевих відрах чотири поліетиленові пакети з останками немовлят, стать яких навіть установити неможливо... Чому Ольга так чинила, вона толком і пояснити не може. Ото тільки й пожурилася, що на аборти грошей не мала.

Мати ж Ольги клянеться, що ні про які трупики на балконі уяви не мала. У що, певна річ, важко повірити — все ж доньчині вагітності проходили на її очах...

Свою першу дитину, за зізнанням Ольги, вона вбила ще у 1994 році. Завагітніла тоді від випадкового знайомого. Сама ж весь час мріяла про створення міцної родини. З чоловіком, від якого народила свою єдину доньку, начебто до того йшлося. Принаймні, як ствер­джує жінка, вона його щиро кохала, але до шлюбу справа так і не дійшла... У 2007 році Ольга завагітніла від чоловіка, що вже мав судимість. Щодо нього, зізнається, особливих ілюзій не мала. Отож дитину умертвила, а коханець невдовзі знову опинився за ґратами. У 2008 та 2010 роках ще двічі вагітніла, але новонароджених крихіток вже за звичною схемою позбавляла життя...