Безжальний Мулло

Безжальний Мулло

Щонайменше 40 військовослужбовців загинули, близько 20 отримали поранення або зникли безвісти внаслідок нападу на військову колону в ущелині Камароб, що за 200 кілометрів на схід від столиці Таджикистану — Душанбе. Як повідомляє інформаційний портал Фергана.ру з посиланням на високопосадовця міноборони Таджикистану, напад був настільки несподіваним, що військові навіть не встигли відреагувати. Серед загиблих — семеро офіцерів. Із колони чисельністю понад 70 військовослужбовців «у строю» залишилися лише 15. «Не виключено, що ті, яких вважають зниклими безвісти, внаслідок бою затонули в річці Сорбог, яка протікає ущелиною», — припустив представник МО Таджикистану, при цьому додавши, що їхні мобільні телефони працюють, але на виклики ніхто не відповідає. Тому «не виключено, що офіцери і солдати, які залишилися живими, потрапили в полон».

Президенти в місті

Президенти в місті

На три дні поліцейські НьюЙорка забули про відгули, відпустки й лікарняні. Правоохоронні служби міста, а також спецслужби США приведено в режим підвищеної бойової готовності у зв’язку з Самітом тисячоліття, який відкрився вчора в рамках чергової сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй. Хоч мешканці НьюЙорка й звикли до кількагодинних заторів, цими днями їм не позаздриш — у зв’язку зі скупченням рекордної кількості глав держав та інших поважних осіб, цілі райони міста перекрито для проїзду «звичайних» автомобілів.

Націоналісти взяли Риксдаг

Націоналісти взяли Риксдаг

Правоцентристська коаліція «Союз за Швецію», здобувши перемогу на позавчорашніх парламентських виборах, залишається при владі на другий термін. Коаліція, яка об’єднує чотири політичні сили — Помірковану коаліційну партію, Партію центру, Народну ліберальну партію та християнських демократів, заручилася підтримкою 49,1 відсотка виборців. Лівоцентристська опозиція у складі соціал–демократів, «зелених» та Партії лівих здобула 45,1 відсотка голосів, повідомляє шведське громадське телебачення SVT. Попри перемогу, правоцентристи на чолі з чинним прем’єр–міністром Швеції Фредріком Рейнфелдтом не зможуть самостійно сформувати в Риксдазі (так називається шведський парламент) більшість. Із 349 депутатських місць «Союз за Швецію» може розраховувати на 173 мандати, тоді як для формування уряду потрібно щонайменше 175.

Він вирішив жити. І вражати

Він вирішив жити. І вражати

Француз Філіпп Круазон вразив світ своїм подвигом: 42–річний чоловік уплав перетнув протоку Ла–Манш. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, він стартував уранці минулої суботи з міста Фолкстоун на півдні Англії і дістався узбережжя Франції через 13 з половиною годин у районі міста Віссант, подолавши 34–кілометровий відтинок каналу. У цьому б не було нічого аж надто незвичайного — Ла–Манш уже не раз підкорювався відчайдушним плавцям, — якби не одна деталь: у Круазона немає ні рук, ні ніг.

Від Атлантики — Адріатиці

Від Атлантики — Адріатиці

Синоптики попереджали, що потужний циклон з Атлантичного океану може викликати на заході Балкан сильні зливи з опадами до двох кубометрів води на один квадратний метр суші. Але реальність навіть перевищила ці песимістичні прогнози. Унаслідок сильних злив минулої неділі виявилася практично затопленою столиця Словенії — Любляна. Як повідомляє «Євроньюз», півміста залишилося без електричного струму, вода зруйнували десятки будинків, порушено наземне сполучення — вулицями Любляни можна пересуватися лише на човнах та катерах. Надходять усе нові й нові повідомлення про численні зсуви та прориви дамб. Влада Словенії попереджає про можливе погіршення ситуації, оскільки дощі не вщухають.

Всі статті рубрики