Дорогенька моя «біленька»

Дорогенька моя «біленька»

Хвиля цінових перегонів торкнулася і горілчаної продукції. Відпускна ціна спирту з 1 вересня зросте на 30% — до 105 грн. за декалітр. Це вже, до речі, третє подорожчання нинішнього року. Виробники поспішили пояснити свою ініціативу останніми подіями на зерновому ринку. За словами голови Держконцерну «Укрспирт» Ігоря Сухоносова, «у липні–серпні ціна зернових підвищилася більше ніж на 20%, а природного газу для промисловості з 1 серпня — на 9,8%. У собівартості спирту енергетична та сировинна складові становлять 92%, а 8% — транспортні витрати і заробітна плата. Рентабельність заводів при цьому — 5—7%».

«Форбс» заходить в Україну

«Форбс» заходить в Україну

Права на видавництво українського «Форбса» отримав «Український медіа холдинг» (УМХ), який, зокрема, видає газету «Комсомольская правда в Украіне», часописи «Фокус», «Тєлєнєдєля» тощо. Вартість ліцензії не розголошують, утім, за оцінками експертів, щорічна ліцензія журналу такого рівня може коштувати і мільйон доларів, пише «Коммєрсант–Україна». Ще б пак, адже «Форбс» — одне з найбільш авторитетних ділових видань у світі. Журнал, заснований у США 1917 року Берті Чарльзом Форбсом, став популярним, насамперед, завдяки рейтингу найбагатших людей світу. Часопис має десять локальних версій у таких країнах, як Росія, Польща, Китай, Туреччина, Ізраїль. А тепер виходитиме і в Україні. «Це довгострокова ліцензія, яка дає нам право на видання щомісячника і його додатків. У тому числі в Україні буде рейтинг найбагатших людей країни», — каже президент групи компаній УМХ Борис Ложкін.

«Картинки» не буде?

«Картинки» не буде?

Учора Київський апеляційний адміністративний суд, що розглядав апеляційні скарги «5–го каналу» та ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів Inter Media Group) щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти, визнав їх протиправними і постановив скасувати. Таким чином, ліцензії «5–го каналу» і ТВі рішенням суду визнано нечинними. У постанові зазначено, що єдиною підставою для ухвалення такого рішення є протиправні дії Нацради. Суд також прийняв окрему ухвалу на адресу Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти винних.

Чиє перо гостріше?

Чиє перо гостріше?

Невідомий нападник завдав два ножовi поранення редактору житомирської газети «Сільське життя» Валерію Іванівському і зник iз місця події. Напад стався 27 серпня за адресою: вулиця Московська, 30, куди постраждалого під приводом передачі матеріалів про діяльність Житомирської райради запросив, зателефонувавши на мобільний телефон, анонімний співрозмовник. Про це журналістам повідомив начальник обласної міліції Юрій Івакін. Міліція порушила за даним фактом кримінальну справу, основна версія правоохоронців — «хуліганка». Водночас сам журналіст не сумнівається: напад скоєно через його професійну діяльність і через «давній конфлікт» iз представниками місцевої влади.

Куліш, скарби і прапор на Говерлі

Куліш, скарби і прапор на Говерлі

Вихiдними тернополяни відгуляли храмове свято свого міста, яким історично є Успіння Пресвятої Богородиці, а заодно — 470–й день народження обласного центру. Урочистості розпочалися ще в п’ятницю й тривали впродовж кількох днів. Одним iз наймасовіших заходів стало перше у Тернополі свято кулешу. У його рамках було приготовлено 900 літрів популярної народної каші, яку скуштували понад п’ять тисяч жителів та гостей міста.

Не ходіть на пляж — він «дикий»!

Не ходіть на пляж — він «дикий»!

Трагедія сталася опівдні на стометровому відрізку пляжу селища Миколаївка Сімферопольського району між пансіонатами «Дельфін» і «Якір». Попри те, що перебувати в затінку крихких і обривистих берегів доволі ризиковано, стомлений південним сонцем народ нічого не зупиняє, тому на «дикому» пляжі засмагали більше ста відпочивальників.

Врятувати, запобігти — перемогти

Врятувати, запобігти — перемогти

У неділю завершився шостий чемпіонат iз пожежно–рятувального спорту, який проходив у Донецьку. Чемпіонат відбувається ушосте, але тільки цього року Україні вдалося перемогти, хоча і раніше наші рятувальники здобували призові місця. Як розказали «УМ» у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, долю першого місця вирішували змагання з бойового розгортання. Це найскладніший і найважливіший вид пожежно–рятувального спорту.

Освіта стала ще дорожчою

Освіта стала ще дорожчою

Шлях до вищої освіти тепер стане ще дорожчим. Кабінет Міністрів ухвалив кілька постанов, якими розширив перелік платних послуг. Розкривати гаманця доведеться ще на стадії Зовнішнього незалежного оцінювання. Три обов’язкові тести залишаться безкоштовними, але якщо випускник захоче писати тести з п’яти предметів, то за «наднормові» дисципліни доведеться викласти гроші. За повторну здачу тестів (наприклад, через рік) теж братимуть плату.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики