НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли закон — не завада

Коли закон — не завада

Жертвою підполковника став 70–річний пішохід Іван Шевчук, мешканець села Коболчин. Унаслідок отриманих тілесних ушкоджень бідолаха помер на місці. За яких обставин міліціонер збив чоловіка — наразі не відомо. Триває досудове слідство, під час якого буде встановлено причину ДТП та вину кожного з її учасників. За вказаним фактом прокурор району вже порушив кримінальну справу (стаття 286 частини 2 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження»). У разі встановлення вини підполковнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Сьогодні ж Сергія Косого усунуто від виконання обов’язків.

Попівський «відрив»

Попівський «відрив»

Для кримських властей, надто міліції, молодіжні розваги у «Республіці Z», в яку майже на два тижні перетворюється морське узбережжя у селі Поповка Сакського району, як сезонний головний біль. Адже «тусовщики» з усіх усюд, у тому числі й дальнього зарубіжжя, «фестивалять» на всю котушку. Природно, що до цілодобового чергування слідчо–оперативних груп на цей період залучають найбільш досвідчених співробітників. За неповних десять фестивальних днів вони зареєстрували понад 60 заяв і повідомлень про події й злочини, фігурантами яких є учасники «Казантипу–2010». Приміром, один іноземець прийняв таку дозу «Екстазі», що йому знадобилася допомога фахівців Євпаторійської міськлікарні. Туди ж згодом потрапив інший іноземець, громадянин Франції, котрий, пірнаючи у воду, зламав собі шию.

Ціни ростуть — держава допоможе

Ціни ростуть — держава допоможе

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Станом на 17 серпня до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення надійшло 60 тисяч листів із заявами про призначення житлових субсидій, з них по 26,2 тисячi звернень прийнято позитивне рішення про надання пільг, решта — опрацьовується. Такий наплив людей не дивує, адже отримати житлові субсидії нині стало значно легше. Для цього потрібно заповнити заяву, декларацію та взяти довідку про доходи за попередні шiсть місяців.

Викопав собі яму

Викопав собі яму

Вибух на території гаражного кооперативу «Автолюбитель», що пролунав пізно ввечері 18 серпня у місті Бориспіль, повністю знищив або пошкодив загалом шiсть гаражів. При цьому сильно постраждали п’ять автомобілів, що знаходилися всередині зруйнованих будівель, а неподалік від епіцентру вибуху рятувальники, які прибули на місце події, знайшли тіло невідомого чоловіка. Правоохоронці відкидають версію випадкового вибуху і стверджують, що загиблий був одним iз двох підривників, які влаштували вибух. Його ж напарникові вдалося зникнути з місця події до приїзду міліції. Порушено кримінальну справу за Статтею 194 Кримінального кодексу України — умисне знищення або ушкодження майна.

Збили Славу й Омеляна

Збили Славу й Омеляна

У ніч на 18 серпня в Тернополі було вчинено одразу два злочини проти пам’яті про видатних діячів українського націоналістичного руху. Першою жертвою став барельєф колишнього багаторічного лідера Конгресу українських націоналістів Ярослави Стецько, який було встановлено у травні цього року (з нагоди її 90–рiччя) на будинку в самому центрі міста, де розташований офіс обласної організації КУН і де пані Слава неодноразово бувала. Другою — меморіальна дош­ка на честь полковника Української повстанської армії Омеляна Польового на вулиці його імені на одному з житлових масивів. Дошка розбита вщент. А барельєф Стецько невідомі встигли лише збити зі стіни, частково пошкодивши. На звук падіння відразу зреагував сторож однієї з державних установ, що знаходиться по сусідству з обласним КУН. Однак він устиг побачити тільки спини кількох людей, які втікали.

Мер таки помер

Мер таки помер

Градоначальник другого за величиною міста регіону на межі життя і смерті балансував упродовж майже трьох тижнів — по тому, як 4 серпня став жертвою резонансної ДТП на 313–му кілометрі автомагістралі Харків—Сімферополь. Тоді фігурантами нічної трагедії у районі села Григорівка, як повідомляла «УМ», стали чотири автівки, а найважчих травм зазнав саме Дмитро Сичов. Доправленого до Запорізької обласної клінічної лікарні потерпілого колектив реанімації врятувати, на жаль, так і не зміг. Попри те, що вже 5 серпня до Запоріжжя прибула група висококваліфікованих фахівців із Дніпропетровська та Києва. До 11 серпня представник мерії Ігор Маслов повідомляв про позитивну динаміку стану Дмитра Сичова, однак його погіршення виявилося фатальним.

Спекотно ще буде

Спекотно ще буде

Побоювання про те, що осінь цього року настала на два тижні раніше, виявилися безпідставними — в «Укргідрометцентрі» обіцяють надалі суху та теплу погоду, а подекуди й повернення спеки. Як розповiли «УМ» синоптики, надалі стовпчик термометра впевнено повзтиме вгору. «Встановиться суха погода, але сьогодні температура ще триматиметься на рівні 20—25 градусів. Потiм вона підвищиться до 32. Опадів не передбачається», — розповіла начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Юлю хочуть посадити?

Юлю хочуть посадити?

За даними джерел «УМ», нещодавно Партія регіонів, за дорученням гаранта i свого неформального лiдера, провела вельми специфічне опитування, результати якого не афішуються. «Регіоналів» цікавила думка громадян лише стосовно одного питання — реакція суспільства на можливе притягнення до кримiнальної вiдповiдальностi лідерки БЮТ Юлії Тимошенко з подачі нової влади. Результат соцопитування нібито здивував самих ініціаторів iз ПР: майже 80% респондентів вважають, що діяльність леді Ю на чолі уряду заслуговує кримінальної відповідальності, 15% переконані у протилежному, мовляв, Юлія Володимирівна — чиста перед законом, а ще 5% — не визначилися з відповіддю.

Всі статті рубрики