Алкостоп на дорогах

Алкостоп на дорогах

Неприємна і досить принизлива для водіїв процедура визначення вмісту алкоголю, як–то дихати в трубку, чи суто «совковська» — «у стакан», уже зовсім скоро стане надбанням історії та залишиться лише в репертуарі любителів анекдотів. Вітчизняні співробітники Державтоінспекції найближчим часом матимуть на озброєнні нові прилади, за допомогою яких цивілізовано визначатимуть концентрацію алкоголю у водіїв автівок. Для цього інспекторові достатньо буде зробити замір повітря в салоні автівки, й «розумний прилад» покаже присутність чи відсутність парів етилового спирту.

Батон із пігулкою

Батон із пігулкою

Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко та директор хлібокомбінату «Куліничі» Володимир Мисик підписали «меморандум щодо стабілізації цінової ситуації на соціальні сорти хліба». Згідно з цим документом, аграрії області продадуть згаданому комбінату 20 тисяч тонн зерна продовольчої пшениці за наперед визначеною ціною — 1300 гривень за тонну. Причому цей обсяг сировини для випікання хліба «не виходитиме» за межі Полтавщини і становитиме фактично третину її регіонального резерву з відповідним зберіганням у «державних засіках». Водночас «Куліничі» зобов’язалися впродовж року з дня підписання меморандуму не підвищувати ціни на так звані «соціальні» сорти хліба.

Напилися «Чистої води»?

Напилися «Чистої води»?

Минулими вихідними в кранах мешканців Бердянська знову забулькала «муляка»: замість дніпровської ТОВ «Чиста вода» подає технічну воду з Бердівського водосховища: «Вода держстандарту не відповідає, але чиста», — ствер­джує головний інженер ТОВ Іван Сарський. І додає, що з Дніпра (з 1 липня) водогоном «Каховка—Бердянськ» надходила вода «також не відповідна». З тієї причини, що КП «Запорізький облводоканал» ніяк не може промити труби. Потреба в цьому виникла чи не вперше за роки експлуатації водогону: кількість відпочивальників на курорті різко зросла, і добове споживання води збільшилося на десять тисяч кубометрів. Підвищення тиску у водогоні «почало вимивати з нього все, що туди надули вітри за десятиріччя добудови».

Всі статті рубрики