Новорічний стіл — яскравий та апетитний: рецепт салату «Яскравий калейдоскоп»
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Раніше Цолік Хаймович Зісіліс вважався найстаршим мешканцем Чернівців — у жовтні цього року йому виповнилося б 105 років. Але, на жаль, дідусь, зважаючи на поважний вік та слабке здоров’я, до чергового ювілею не дожив...
Батько Цоліка був рабином у синагозі в Хотині. Під час війни німці його забрали в гетто, а потім розстріляли. Цолік Хаймович молився щодня за кожен прожитий день, дякуючи Богові за віру і надію, яка врятувала його від смерті. Згадував зі сльозами на очах усю свою родину, яку втратив у концтаборах.
Цолік Хаймович теж потрапив у гетто, однак вижив. Працював у шахті в концтаборі Мурафа на Вінниччині, щодня зустрічаючи смерть, знущання і голод. Він знав усі молитви з Тори напам’ять і був кантором у синагозі в Чернівцях. І ще донедавна двічі на день ходив співати молитви. Навіть останнім часом відвідував синагогу кожної суботи. Він знав і українську, і російську мови, але переважно спілкувався на ідиш.
До речі, у Чернівцях мешкає вiсiм осіб, яким понад 100 років.
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Минулого тижня на вулиці Сковороди у Полтаві між цивільним чоловіком і двома поліцейськими Полтавського райвідділу поліції, які були при виконанні службових обов’язків, виник конфлікт. >>
На території Львівської громади в межах осінньої кампанії профілактики поширення вірусу сказу розповсюдили 2 тис. 250 вакцин для диких тварин, здебільшого лисиць, повідомило «Суспільне. Львів», посилаючись на пресслужбу Львівської міської ради. >>
Найкраща вулиця в селищі Нові Санжари Полтавської області носить ім’я першого українського космонавта Леоніда Каденюка. >>
«Чорна п’ятниця» (Black Friday) — давно не п’ятниця, а цілий «чорний тиждень». >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>