Слай–шоу

Слай–шоу

Берлін, Париж, Київ, Лондон — такий графік презентації «Нестримних» після американської прем’єри в Лос–Анджелесі 3 серпня. Приземлення голлівудського десанту на київські пагорби 7–8 серпня стало безпрецедентною подією культурного життя України. Візити Депардьє, Поланського, Броуді, Фанні Ардан, Жульєт Бінош, Катрін Деньов etc у даному випадку не рахуються, оскільки відбувалися в рамках певних фестивальних подій. А от точкою у маршруті промо–туру голлівудського блокбастера Київ став уперше.

Старим тут місце

Старим тут місце

Був у нашому дворі хлопчина: невеликого зросту, чорнявий, симпатичний — дуже вже він нагадував зірку бойовиків ранніх 90–х Сильвестра Сталлоне, чим, звісно, пишався й підкреслював схожість присутністю плаката Рембо на стіні. До фільму «Нестримні», що з 12 серпня в українському прокаті, цей пасаж ніякого безпосереднього стосунку не має, але опосередковано фільм пробудив найкращі спогади підліткового життя–буття, коли хлопці рівнялися на м’язистих мужиків, здатних просто так — кулаком, а не хитромудрим гаджетом і жінку захистити, і світ урятувати.

Художники без компромісів

Художники без компромісів

«Українські художники–нонконформісти — це як джедаї у «Зоряних війнах» Джорджа Лукаса, які протистояли системі–імперії», — доступно, вдаючись до популярних образів масової культури, пояснював суть такого явища, як українське альтернативне мистецтво другої половини ХХ століття, художник і мистецтвознавець, науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва Гліб Вишеславський на прес–ланчі в галереї «Дукат». Ця галерея разом із журналом «Антиквар» і аукціоном «Українська альтернатива ХХ», засновником яких є відомий київський антиквар Леонід Комський, взяла на себе ініціативу провести цикл заходів, присвячених 50–річчю українського андеґраунду.

Всі статті рубрики