У спеку людському організму, з одного боку, шкідливо перенавантажуватися калоріями, з іншого — потрібні сили, щоб справитися з надзвичайною температурною ситуацією. Вирішити дилему допоможуть багаті на різні поживні мікроелементи... молочні коктейлі. До того ж молоко, збите у блендері з фруктами та іншими додатками, п’ють навіть ті, хто не сприймає продукт у чистому вигляді, — перевірено на практиці.
Найпростіший і найсмачніший для мене рецепт молочно–бананового коктейлю — збити у блендері півлітра молока зі шматочками невеликого банана — вийде три склянки поживного напою. Ті, хто люблять густі коктейлі, на одну порцію мають влити у блендер 150 мл молока, покласти 2 кульки морозива і часточки половини банана. Якщо любите кислинку — додайте кілька крапель лимонного соку або кiлька шматочків ківі.
Якщо простота — не ваш стиль навіть за кухонним столом, зробіть молочний коктейль за марокканським рецептом. Для його приготування треба у блендері збити скибочки трьох почищених яблук, півлітра молока, 1–2 чайні ложки розової води і знову усе збити. Розлити у високі бокали з льодом.
«Шоколадний заєць» — любителям какао. У блендері змішати 1 склянку молока, 1 чайну ложку какао–порошку, 2 столові — цукру та 200 г вершкового морозива. Присмачити меленою корицею.
Коктейль із кавою — «Чорне золото». Для нього знадобиться літр нежирного молока, 200 г морозива, чашка міцної кави і три ложки меду. Подавати такий коктейль радять зі шматочками фруктів. За основу фруктового молочного коктейлю можна брати не лише молоко, а й будь–який класичний йогурт (півлітра) і змішувати його з персиками, бананом чи динею (склянка шматочків) та 200—300 г морозива.