Уже кілька років у прямому значенні водить кіз відомий актор Володимир Горянський. Власне, це була не зовсім його ідея — стадо четвероногих і рогатих у селищі Приморському під Вилково (українська Венеція) купила його дружина Лариса, де у районі Дунайського біосферного заповідника подружжя має дачу. А Володимир, дізнавшись про новину, підтримав свою половину: «Молодець!» Кількість кіз Горянських варіюється: було 60, 80 і навіть 100, зараз — близько півсотні. Зрозуміло, що випасає їх поблизу заповідника у Кілійському районі Одещини не актор із дружиною, а пастухи, але Володимир, фанат суперкорисного козячого молока, відпочиваючи у Приморському, навчився навіть доїти кіз. Виробництвом бринзи з козячого молока, якою подружжя періодично пригощає своїх друзів (і презентує столичним рестораторам, наприклад, Маргариті Січкар), зрозуміло, теж займаються спеціалісти. Не без гордощів Горянський розповідає, що, за лабораторними аналізами, їхня бринза — найвищої якості: «У лабораторії не могли повірити, що в Україні є такі чисті пасовища».
Наймолодша з Горянських — Маша — найбільше любить просто бринзу, яку готують із козячого молока з додаванням кисломолочних бактерій. Лариса, яка зараз відпочиває з донькою в Приморському, розповідає, що у тих місцях тримати кіз та овець — традиційне заняття. У районі української Венеції дуже поширена страва болгарської кухні меліна з бринзою з козячого молока. Її основа — тісто. Для тіста 5 жовтків змішують із 0,5 л сироватки, додають трохи солі та соди і борошна, скільки вбере. Далі розкачують тоненький пласт і викладають на змащене соняшниковою олією деко «гармошкою». У кожне заглиблення щедро насипають бринзу і посічену зелень: петрушку, кріп чи кмин. Заливають усе збитою сумішшю молока (1 л) та яєць (8 штук) і запікають у духовці близько півгодини.