ХРОНІКА

15.07.2010

Пляжний футбол

Чемпіонат світу. Відбірковий турнір (Бібіоне, Італія). Група Е. 3–й тур. Україна — Білорусь — 6:2.

Українці посіли перше місце у квартеті й вийшли до 1/8 фіналу, де сьогодні зіграють проти голландців.

Футбол

У новому рейтингу ФІФА, опублікованому вчора, збірна України опустилася на дві сходинки й тепер є 25–ю у світі. На чільну позицію піднялися переможці ЧС — іспанці, другі — фіналісти «мундіалю», голландці. У десятці найкращих також знайшли місце Бразилія (–2 сходинки), Німеччина (+2), Аргентина (+2), Уругвай (+10), Англія (+1), Португалія (–5), Єгипет (+3), Чилі (+8).

Збірна Росії — на 17–му щаблі (–6), Польща — 56–та (+2).

Найбільшого прогресу досягла Нова Зеландія, яка піднялася з 78–го рядка на 54–й.

* * *

Черговим притулком 35–річного захисника Владислава Ващука стала луцька «Волинь», з якою колишній гравець київського «Динамо», московського «Спартака», «Львова» й «Чорноморця» підписав контракт позавчора. Перед цим восьмиразовий чемпіон України не підійшов київському «Арсеналу».

* * *

Кубок Росії. 1/16 фіналу (результати вівторка). «Мордовія» — «Динамо» (М) — 1:2 (Воронін відіграв за москвичів перший тайм), «Металург» (Липецьк) — «Спартак» (М) — 0:1, «Волгар» (Астрахань) — «Рубін» — 1:0 (чемпіон поплатився за те, що виставив резервний склад), «Динамо» (СПб) — «Зеніт» — 1:3, «Луч–Енергія» — «Терек» — 4:0, «Шинник» — «Крилья совєтов» — 2:1.

* * *

Головний тренер «Барселони» Хосеп Гвардіола продовжив контракт із клубом ще на один рік.

Тим часом 32–річний захисник «Барси» Карлес Пуйоль підтвердив своє рішення закінчити кар’єру в національній збірній Іспанії.

Баскетбол

Перемогою над сербами молоді підопічні Володимира Поляха достроково забезпечили собі місце у чвертьфіналі. Ще за кілька хвилин до фінальної сирени українці програвали — 54:62, але змогли вирвати перемогу.

Чемпіонат Європи серед молоді (U–20, Хорватія). Другий етап. Група Е. Україна — Сербія — 66:64 (Отверченко (21)).

* * *

Київський «Будівельник» проводитиме матчі кваліфікації Євроліги в Дніпропетровську в палаці «Метеор». Причина такого рішення — вимушена, адже домашня арена віце–чемпіонів України у спорткомплексі «Меридіан» не відповідає вимогам Євроліги, а столичний Палац спорту «Будівельнику» в оренду не дали. У відборі до Євроліги «Будка» зіграє з грецьким «Маруссі» (21 вересня і 8 жовтня), у разі успіху зійдеться з переможцем пари «Хімки» (Росія) — «Казерта» (Італія), а в третьому раунді потенційними суперниками киян можуть стати «Асвел», «Будучность», «Ле Ман» і «Банвіт».

Теніс

Невдалим вийшов для Сергія Стаховського перехід із трав’яного покриття на ґрунтове. На турнірі АТР у Штутгарті слідом за поразкою в стартовому колі одиночного розряду українець програв і в парі. Разом зі швейцарцем К’юдінеллі він поступився шведсько–словацькому дуету Брунстрем/Мертінак — 3:6, 4:6.

* * *

У першому ж колі турніру WTA в Палермо киянка Марія Коритцева не встояла перед італійкою Сарою Еррані (3) — 2:6, 3:6.

Хокей

Український нападник Олег Шафаренко підписав контракт із мінським клубом «Юність». У минулому сезоні він виступав за «Динамо» зі столиці Білорусі.

Велоспорт

За підсумками першого після дня відпочинку гірського етапу люксембуржець Енді Шлек відібрав жовту майку лідера в австралійця Кадела Еванса.

97–ма багатоденна гонка «Тур де Франс». 9–й етап (204,5 км). 1. Касар (Франція, «Франсе де жо») — 5 год. 38 хв. 10 сек. 2. Л. Санчес (Іспанія, «Кайсс д’Епарн»). 3. Кунего (Італія, «Лямпре») — час переможця… 38. Густов («Сервело») — +5,07… 109. Попович («Радіошек») — +25,56… 145. Гривко («Астана»; всі — Україна) — +34,57...