Зелений континент потрапив під жіночий каблук

Зелений континент потрапив під жіночий каблук

Учора правляча Лейбористська партія Австралії 112 голосами її членів, які є депутатами парламенту, обрала новим лідером Джулію Джиллард. А це означає, що вона автоматично стає новим главою уряду. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, пані Джиллард уже склала присягу й відтак стала першим в історії Австралії прем’єр–міністром у спідниці.

У боротьбі за кращі пенсії

У боротьбі за кращі пенсії

У Франції вчора зупинилися всі потяги та метро, спостерігалися значні порушення в розкладі авіарейсів. Це наслідок 24–годинного страйку працівників залізниці, метро та громадських інституцій, які намагаються змусити уряд відмовитися від планів ліквідації їхніх пенсійних пільг.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Стефан Романів: Якщо для об’єднання України треба привезти сюди австралійський футбол — діаспора це зробить

Стефан Романів: Якщо для об’єднання України треба привезти сюди австралійський футбол — діаспора це зробить

Цими днями більшості українців не до політики — як і весь світ, Україна поринула у футбольні пристрасті. Оскільки національна збірна на фінальний етап чемпіонату світу до Південно–Африканської Республіки не потрапила, багато хто з наших співвітчизників зацікавлено стежив за командою Австралії, у складі якої виступає етнічний українець Микита Рукавиця. Але генсек Світового конгресу українців Стефан Романів, який народився та прожив усе життя в Австралії, подіями на полях ПАР не надто цікавиться. Стефан — палкий уболівальник австралійського футболу (вид спорту на кшталт регбі). У який, до речі, також грають українці. А легендарний Алекс Єсауленко й досі залишається одним із найвизначніших футболістів у Залі слави австралійського футболу.

Стефан Романів переконаний, що й австралійський футбол, і спорт узагалі, і мистецтво здатні об’єднати Україну, яку політики штучно розділяють на Схід і Захід. Голова найпотужнішої організації української діаспори закликає не надто сподіватися чи ремствувати на владу, а брати справу у свої руки і їхати в «протилежні» регіони з культурними та просвітницькими акціями. І сам подає приклад: був у Харкові, Донецьку, інших східних областях і збирається поїхати ще не раз.

Хоча дії нової влади не можуть не хвилювати діаспору. Після кроків Януковича на зближення з Москвою закордонні українці вперше з 1991 року вийшли на акції протесту у своїх країнах. У понеділок делегація Світового конгресу українців на чолі з паном Романівим зустрілася з Президентом Януковичем, щоб з’ясувати, якими будуть подальші дії влади щодо нагальних питань зовнішньої та внутрішньої політики. Про підсумки зустрічі голова СКУ розповів «Україні молодій».

Всі статті рубрики