Посмаж мені трохи морозива

23.06.2010
Посмаж мені трохи морозива

(з сайту xcs.hu)

Смажене морозиво? Так, воно справді існує. Віднедавна ним можна посмакувати в деяких ресторанах Києва. саме існування такої страви викликає шок. І чому ж морозиво не розтане, як це може бути?! Може, секрет у тому, що кульки морозива заморожують при дуже низькій температурі, та ще й обкутують їх захисним шаром пластівців і тіста. Втім екстремали від кулінарії переконують: такий незвичний десерт можна запросто приготувати навіть у домашніх умовах.

Отже, кульки морозива, приготовані власноруч, слід покласти в морозилку за добу до «акції», щоб вони встигли добре проморозитися. Кульки не повинні торкатися одна одної. Чим твердіші вони — тим більше шансу на хепі–енд цієї кондитерської процедури. За чотири години до приготування зробіть тісто, для якого розітріть склянку борошна з половиною склянки молока та двома жовтками, чвертю склянки води, а також додайте по чайній ложці солі, рослинної олії, ваніліну плюс столову ложку цукру. Тісто треба вихолодити. Олію підігрійте в глибокій сковорідці чи казані і починайте закутувати морозиво в тісто. Робити це треба якомога швидше — щоб морозиво не розтануло. Стежте за тим, щоб кульки були повністю обгорнуті тістом, інакше вони розтануть. Смажте кульки приблизно хвилину, до появи золотистої скоринки. Опісля їх слід висушити на паперовому рушнику, який вбере зайвий жир. Подавайте екстраординарний десерт на блюдці, використавши як «підстилку» збиті вершки.

Існує й інший варіант цієї страви. Замість кляру кульки морозива обсмажують у подрібнених кукурузник пластівцях, перемішаних із кількома ложками меду чи цукрового сиропу, який скріпить пластівці. І, знову–таки, необхідно пильнувати, щоб пластівцева оболонка покрила всю морожену кульку.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>