Смажене морозиво? Так, воно справді існує. Віднедавна ним можна посмакувати в деяких ресторанах Києва. саме існування такої страви викликає шок. І чому ж морозиво не розтане, як це може бути?! Може, секрет у тому, що кульки морозива заморожують при дуже низькій температурі, та ще й обкутують їх захисним шаром пластівців і тіста. Втім екстремали від кулінарії переконують: такий незвичний десерт можна запросто приготувати навіть у домашніх умовах.
Отже, кульки морозива, приготовані власноруч, слід покласти в морозилку за добу до «акції», щоб вони встигли добре проморозитися. Кульки не повинні торкатися одна одної. Чим твердіші вони — тим більше шансу на хепі–енд цієї кондитерської процедури. За чотири години до приготування зробіть тісто, для якого розітріть склянку борошна з половиною склянки молока та двома жовтками, чвертю склянки води, а також додайте по чайній ложці солі, рослинної олії, ваніліну плюс столову ложку цукру. Тісто треба вихолодити. Олію підігрійте в глибокій сковорідці чи казані і починайте закутувати морозиво в тісто. Робити це треба якомога швидше — щоб морозиво не розтануло. Стежте за тим, щоб кульки були повністю обгорнуті тістом, інакше вони розтануть. Смажте кульки приблизно хвилину, до появи золотистої скоринки. Опісля їх слід висушити на паперовому рушнику, який вбере зайвий жир. Подавайте екстраординарний десерт на блюдці, використавши як «підстилку» збиті вершки.
Існує й інший варіант цієї страви. Замість кляру кульки морозива обсмажують у подрібнених кукурузник пластівцях, перемішаних із кількома ложками меду чи цукрового сиропу, який скріпить пластівці. І, знову–таки, необхідно пильнувати, щоб пластівцева оболонка покрила всю морожену кульку.