13 трупів на одне таксі

13 трупів на одне таксі

12 загиблих, 25 поранених, мільйони шокованих — таким є «ужинок» британського таксиста, який у середу відкрив стрілянину по перехожих, а потім укоротив віку й собі. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, троє з поранених перебувають у критичному стані, восьмеро — у важкому, тож мартиролог може поповнитися новими жертвами.

Труба, яку не заткнути

Труба, яку не заткнути

Екологічна катастрофа в Мексиканській затоці, яка вже півтора місяця не сходить із перших шпальт у всьому світі, схоже, залишатиметься топ–новиною ще довго. Досі всі намагання припинити витік нафти були марними, і, за песимістичними оцінками деяких фахівців, найближчим часом ситуація навряд чи зміниться. Хоча вчора фахівці компанії «Брітіш петролеум» спромоглися вивільнити циркулярну пилку, яка заклинила в середу вранці, і взялися далі на глибині 1500 метрів обрізати пошко­джену трубу зруйнованої нафтовидобувної платформи. Як повідомляє «Євроньюз», після цього на обрубок труби надягнуть перекривний клапан, до якого прикріплять колектор. Якщо все піде за планом, у ньому збиратиметься нафта з пошкодженої свердловини, яку далі по спеціальному трубопроводу відкачуватимуть на поверхню в резервуари танкера. Процес монтажу цієї конструкції має зайняти від чотирьох до семи днів.

Марс на Землі

Марс на Землі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Московському інституті медико–біологічних проблем стартував експеримент з імітації пілотованого польоту на Марс. Шестеро добровольців, повністю ізольовані від зовнішнього світу, проведуть 520 діб у капсулі–імітаторі космічного корабля, умови в якій будуть максимально наближені до реального космічного перельоту. Експеримент складається з трьох частин: 250 днів займе сам переліт із Землі на Марс, місяць «космонавти» проведуть на «марсіанській поверхні» та 240 днів повертатимуться на Землю. Серед учасників — троє росіян: 38–річний морський інженер Олексій Сітєв, який лиш нещодавно одружився, та медики Сухроб Камолов (32 роки) і Олександр Смолеєвський (33 роки), а також двоє європейських інженерів (27–річний італієць колумбійського походження Дієго Урбіна та 31–річний француз Ромен Шарль) і 26– річний китаєць Ю Ванг.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики