ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.06.2010

Арсеній Яценюк,
лідер «Фронту змін», нардеп від «НУНС»
— про встановлення «порядку» в країні новою владою:

— Давайте розділимо ілюзію порядку і реальний порядок. Ілюзія порядку — це те, що так, усі прийшли, всіх швидко розставили. Якщо порівнювати з колишніми «помаранчевими» демократами, то ніхто ні з ким не свариться, всіх вишикували по лінійці. Сіли на великий політичний асфальтоукладач у вигляді Партії регіонів і їдуть. Тільки укладач асфальту — він далеко не проїде, і він дорогу не побудує.

(«Українська правда»)

 

Володимир Ландик,
нардеп від Партії регіонів
— про те, чи «регіонали» проголосують за позбавлення недоторканності «НУНСівців» Парубія та Гримчака, які кидали в парламенті димові шашки:

— Ми не дамо на це згоду. Всі ж розуміють: якщо робитимемо прецеденти, то це вилізе нам боком... Що стосується бійки 27 квітня, то всі, з ким я розмовляв, кажуть, що це неправильно. Навіть ті, хто штовхався і бився. І треба розбиратися не в судах, а між собою. Піти в ресторан, потиснути один одному руку. Винні всі, і не повинно бути ніяких переслідувань.

(«Газета по–українськи»)

 

Нестор Шуфрич,
міністр із питань надзвичайних ситуацій від Партії регіонів
— про свої пропозиції щодо поліпшення «карми» України:

— Пора вже в нашому Гімні поміняти перші слова. Це тільки два гімни в світі, наш і польський, починаються зі слів «ще не вмерла»... Треба, щоб Гімн починався приблизно так: «Вічно буде Україна, Її слава й воля»... Мені здається, тоді все зміниться. Я, звичайно, не вірю в символізм, але щось у цьому є. Давайте будемо жити, а не переживати за те, що ми ще не померли.

(«Українська правда»)

 

Володимир Яворівський,
нардеп від БЮТ
— про новації Шуфрича стосовно Гімну:

— Те, що відомий «регіонал» Нестор Шуфрич виявляє ініціативу переписувати український Гімн, то я вважаю, що після цього йому потрібно додати ще один титул – «поет–гімняр».

(«Захід.net»)

 

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про те, чи може вона повернутися з політики в журналістику:

— Коли я працювала під час передвиборної кампанії з журналістами, побачила, скільки молодих і талановитих журналістів в Україні. Я подивилася в дзеркало і подумала, що я вже дуже стара, щоб бути з ними конкурентною.

(«Інтер»)