НОВИНИ ПЛЮС

04.06.2010

Гроші Януковича

Нинішній Президент у 2009 році заробив 235 тис. грн. Про це йдеться в декларації про доходи, оприлюдненій на сайті глави держави. Зокрема Янукович отримав 190 тис. грн. зарплати, 37 тис. матеріальної допомоги та 7 тис. дивідендів, процентів та роялті. Дохід дружини Людмили Янукович склав 29 тис. грн.

Згідно з документом, у власності Януковича є житловий будинок площею 619 кв. м, квартира — 239 кв. м та гаражі на 20 та 19 кв. м., але немає жодного авто. Людмила Янукович має житловий будинок площею 303 кв. м.

У декларації також зазначається, що у 2009 році Янукович сплатив 6 тис. грн. за договорами найму (оренди) та 63 тис. — на утримання майна.

На рахунках глави держави у банках та інших фінансово–кредитних установах є 1,080 млн. грн., а на рахунках дружини — 6 тис. Також Янукович має акції на 6 тис. грн.

Янукович і МВФ

У МВФ вважають занадто загальним план реформ, запропонований керівництвом України. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр на презентації програми реформ в адміністрації Президента.

Як пише «Українська правда», керівництво дер­жави двічі оконфузилось на засіданні комітету з реформ, перекрутивши прізвище іншого високого гостя — директора Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Мартіна Райзера. Президент Віктор Янукович анонсував його як «пана Лайзера», а Прем’єр Микола Азаров назвав «Райзеном».

Відділ кадрів

Президент має «серйозні претензії» до деяких «губернаторів». Про це він заявив під час зустрічі з частиною новопризначених голів райдержадміністрацій, на якій також були присутні керівники ОДА. «Швидше за все, найближчим часом ми будемо приймати рішення про їх звільнення чи переведення на іншу роботу», — зазначив Віктор Янукович.

Тим часом агенція «е–Крим» повідомила із посиланням на свої джерела в АП, що голова Херсонської облдержадміністрації Анатолій Гриценко подав заяву про відставку.

«Януковичі» тиснуть на «литвинівців»

Народна партія (голова — Володимир Литвин) заявила про тиск, який чиниться на її активістів з боку Партії регіонів. «Останнім часом набуває масового характеру тиск на членів НП з боку представників партії влади на місцях. Мета цього тиску є очевидною і фактично не приховується: примусити наших однопартійців залишити лави своєї партії і перейти до Партії регіонів», — заявили «народники». Вони кажуть, що деяким партійцям погрожують звільненнями.