У «донецьких» долонях

У «донецьких» долонях

У Міжнародному дитячому центрі збережено давню традицію призначення «варягів», що цілком вписується у кадрову політику нового менеджменту, мовляв, гідними керівниками на всіх рівнях у цій країні можуть бути тільки перевірені вихідці з шахтарського краю. Новий керівник «Артека», 41–річна Олена Піддубна, свої перші кроки на педагогічній ниві зробила в середній школі й школі–інтернаті міста Дзержинськ Донецької області.

У лікарні краще, ніж у СІЗО

У лікарні краще, ніж у СІЗО

Ще в понеділок увечері співробітники Генпрокуратури та СБУ під час одержання хабара в особливо великому розмірі затримали «велику рибу» — заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України. Пресі вдалося з’ясувати, що йдеться про 47–річного Богдана Преснера, призначеного на високу посаду у відомстві два місяці тому. Посадовець вимагав 200 тисяч доларів в одного з охочих очолити обласне управління екології. Отже, сам факт затримання підтверджує, що практика продажу посад за великі гроші в Україні нікуди не поділася.

Молитва за «Ілліча»

Молитва за «Ілліча»

Триває протистояння довкола Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (ММК). У той час як директор промислового гіганта Володимир Бойко у пошуках захисту штурмує владні кабінети, а його опоненти, наполягаючи на законності купівлі–продажу активів підприємства, апелюють до громадськості (представники Російського металургійного концерну), окреме прохання про сприяння у вирішенні земних справ передано і до «найвищих інстанцій». Учора у Свято–Микільському храмі Маріуполя провели незвичайне богослужіння — молебень «за визволення меткомбінату імені Ілліча».

«Ароматичні» визнали наркотичними

«Ароматичні» визнали наркотичними

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Постанова чекала на схвалення Кабінету Міністрів ще з квітня 2009 року, коли Міністерство охорони здоров’я ініціювало заборону реалізації рослинних сумішей для куріння. Зокрема, йдеться про такі «мікси» (рослинні курильні суміші), як Especia Legalize Mix, Spise Gold, Spise Diamond, Afghan–mix, Afghan essence, Afghan incense тощо. Експертиза встановила, що вони містять «синтетичні канабіноїди» і низку їх гомологів, які за своєю структурою і дією на організм людини аналогічні дії психотропних речовин — тетрагідроканабінолу (входить до переліку наркотичних речовин і заборонений на території України).

«Цвинтар» у погребі

«Цвинтар» у погребі

Одразу чотири трупи днями знайшли співробітники міліції на території домоволодіння 56–річного мешканця пристанційного міста–райцентру Гребінка. Спершу до правоохоронців звернулися родичі однієї з жінок, яка зникла безвісти навесні цього року. З’ясувалося, що останнім часом вона жила зі згаданим чоловіком, якого ще в радянські часи вже ув’язнювали за розбої. А наприкінці березня між ними виникла «гучна» сварка, під час якої бузувір забив бідолашну до смерті, а труп закопав у погребі сараю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Харківська бійня

Харківська бійня

Штурм, уже за традицією, розпочався на світанку. Цього разу «чорносорочечники» (кремезні мужчини з бейджами «Муніципальна охорона»), очевидно, отримали наказ поставити в історії харківського спротиву жирну крапку. За словами очевидців, на півтори сотні захисників парку, які ночували у наметах, о 4:30 пішов стіною загін таємних «муніципалів», які розірвали шеренгу активістів на невеликі групи і почали жорстоко їх бити.

Всі статті рубрики