Хартія для неписьменних

Хартія для неписьменних

По врученні премій сьогорічним Шевченківським лауреатам Президент України виголосив промову, яку перервали оплески, коли сказав: державною мовою є і буде українська. А тоді, стишивши голос, додав: російську ж захищатимемо за допомоги Хартії регіональних мов.

Досвід успіху

Досвід успіху

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавно «Книжка року» презентувала результати останнього рейтинґу в Закарпатті. Після кількох «офіційних» заходів (ток–шоу на телебаченні, зустрічі зі студентами Ужгородського університету та з письменниками і видавцями в обласній бібліотеці) підійшла місцевий видавець Олександра Гаркуша й запропонувала «подивитися живу книжку». Що це таке? Сюрприз, побачите на місці.

Пісні з вогнем

Пісні з вогнем

Усі меломани України у четвер ввечері припали до екранів ТБ в очікуванні, чим завершиться другий півфінал «Євробачення–2010». Їх цікавив далеко не рівень суперників Альоші. Були побоювання, що голосиста дівчинка через брак часу на підготовку може пролетіти у півфіналі. Тим паче що Олена Кучер, саме таким є справжнє ім’я артистки з чоловічим псевдо, за день до виступу отруїлася креветками і дуже зле почувалася. «Допомагає наше вітчизняне активоване вугілля. Мені так набридли ці всі репетиції. Швидше б відспіватися і закінчити з цим «Євробаченням», — розповіла в інтерв’ю одному з телеканалів у день другого півфіналу Альоша.

Після десятка вечірок, де дівчина активно тусувалася, гри у футбол, яку вона організувала для конкурсантів, і отруєння креветками Альоша справді виглядала страшенно втомленою. Здавалося, ще одна крапля, вона сяде на літак і полетить до мами в Запоріжжя. Не дочекалися! І слава Богу. Ввечері під номером «8» Альоша вийшла на сцену і полонила серце Європи діапазоном голосу в чотири октави.

Всі статті рубрики