Земляки? Домовимось!

Земляки? Домовимось!

Коли три роки тому вихідці з Вінницької області, які мешкають у столиці, почали створювати громадську організацію «Вінничани у Києві», багато хто до ініціативи поставився скептично. Мовляв, для чого ще одна структура, якщо існує й активно діє земляцтво? На це засновники нового товариства мали свої вагомі аргументи. Річ у тім, що в столиці мешкають близько 60 тисяч вихідців із Вінниччини, і буде більше користі, коли таких організацій буде десять чи двадцять — головне, щоб вони співпрацювали між собою і допомагали одна одній, а не перетягували ковдру на свій бік.

Грудьми на НАТО

Грудьми на НАТО

На історичному факультеті Донецького державного університету 18–19 травня мала відбутися широко анонсована в місті конференція «Відносини НАТО—Україна та НАТО—Росія в контексті нової стратегічної концепції НАТО» — суто наукова подія без будь–якого політичного забарвлення. На захід запросили професуру та студентів українських університетів, а також дипломатів закордонних представництв, акредитованих в шахтарській столиці, фахівців із питань НАТО з європейських країн і Росії, журналістів місцевих та всеукраїнських видань. Проте поговорити про проблеми взаємин України з Північноатлантичним альянсом та шляхи їх вирішення учасникам форуму не довелося — завадили представниці ПСПУ — депутатки Донецької міської ради. Шість агресивно налаштованих жінок літнього віку, підсилені двома молодиками «спортивної статури», забарикадували вхід до зали засідань вченої ради, де й мала відбутися конференція, репетуючи, що подібні заходи заборонено проводити в стінах навчального закладу.

«Набридло зводити кінці з кінцями»

«Набридло зводити кінці з кінцями»

Страшна звістка сколихнула всю Україну: у селі Кудашівка на Дніпропетровщині подружжя місцевих підприємців вкоротило собі віку через борги. Тетяна та Володимир Булаткіни не змогли розрахуватися з банківськими кредитами та боргами перед своїми односельцями. Подейкують, що йдеться про суму в понад 400 тисяч доларів.

Всі статті рубрики