Перед інспектором — як на сповіді

Перед інспектором — як на сповіді

Уже при наступному проходженні технічного огляду кожен власник «залізного коня» отримає замість паперового талона ТО — пластиковий. І хоча ціна нововведення зросте разом з послугами ДАІ з 58 до 136 гривень, правоохоронці вважають цей крок виправданим. Перш за все тому, що такий талон фактично неможливо буде підробити. «Звісно, деякі дані можна підтерти і на пластиковому талоні, однак це зразу виявить інспектор дорожньо–патрульної служби. Введення талонів нового зразка дозволить державтоінспектору отримати всю необхідну інформацію про власника транспортного засобу — від наявності поліса страхування до проходження техогляду», — пояснив «УМ» старший інспектор зв’язків із громадськістю управління Держ­автоінспекції в Київській області Олександр Дармостук.

Той, що греблі рве

Той, що греблі рве

Останні прогнози щодо подальшого розвитку ситуації у західних областях навряд чи втішать мешканців регіону. Як повідомляють у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, найближчими днями дощі на заході України не припиняться, а відтак на річках триватиме розвиток дощових паводків. Так, на ділянці Прута від Коломиї до держкордону очікується підйом рівня води на 1,2—1,7 метра над поточним станом. До 21 травня триватиме пiдвищення рівня води на 250—300 сантиметрів (з виходом на заплаву) на Тисі неподалік Тячева. У районі міста Чоп вода підніметься: на Латориці й на Тисі. Очікується повноводдя (0,5—1,5 метра над поточним рівнем) і на річках басейнів Сяну, Дністра і Західного Бугу в межах Львівської та Івано–Франківської областей, а також на Пруті у районі Чернівців і села Заліщики.

Засновників — на місце

Засновників — на місце

Сьогодні останній день, у який, згідно з розпорядженням мера столиці Леоніда Черновецького, на дніпровську набережну мають повернутися на човні Кий, Щек, Хорив і сестра їхня Либідь. Нагадаємо, пам’ятник засновникам Києва 24 лютого цього року переламався навпіл, обвалилася задня частина човна з князями Щеком і Хоривом.

Каса на дивані

Каса на дивані

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наші громадяни вже мають можливість замовляти квитки через інтернет. Однак отримати проїзний документ нині можна лише у квиткових касах «Укрзалізниці». Тож відомство обіцяє, що згодом українці зможуть купувати й отримувати квитки безпосередньо у себе вдома. Голова прес–служби Львівської залізниці Лілія Криницька у коментарі «УМ» розповіла, що «Укрзалізни­ця» аку­мулювала пропозиції всіх залізниць країни і займається розробкою документів у цьому питанні: «Світова практика вже давно використовує такі методи. У нас до цього часу в цьому напрямі нічого не робилось. У перспективі ми прагнемо до того, щоб громадяни мали змогу купити і роздрукувати квитки вдома, однак поки що немає відповідного обладнання для перевірки провідниками проїзних документів на місці».

«Іди на волю, ти гарно поводився»

«Іди на волю, ти гарно поводився»

Слідчий Генеральної прокуратури змінив запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд журналісту Дмитру Полюховичу, якого обвинувачують у розбещенні неповнолітніх дітей. Цю інформацію підтверджують у прес–службі ГПУ, але від детальніших пояснень такого рішення відмовляються. Нагадаємо, що скандал із розбещенням дітей у МДЦ «Артек» розгорівся у жовтні 2009 року. Серед причетних, крім Полюховича, називали й деяких депутатів із БЮТ. Кримінальну справу порушили за статтею 156–2 КК (вчинення розпусних дій відносно особи, яка не досягла 16–річного віку, її батьком). Редактора журналу «Артек» спочатку помістили в Лук’янівське СІЗО №13, а потім (із метою безпеки) перевели в ізолятор СБУ.

Верблюда рятують «Діана» й «Добродій»

Верблюда рятують «Діана» й «Добродій»

Учора колектив Запорізької дитячої залізниці відзначав день народження закладу. З–поміж низки вітань і купи подарунків варто виділити одержаний минулого тижня від київського цирку «Тріумф». Спершу був телефонний дзвінок із дирекції і пропозиція на кшталт «Чи немає бажання забрати у нас трирічного верблюда? Безкоштовно! Його стан? Добрий!».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Краса проти сигарет

Краса проти сигарет

Нехай ми ще не доросли до країн, де куріння вважається немодною і занадто дорогою шкідливою звичкою, але за останні п’ять років рівень «задимленості» України все ж таки відчутно зменшився. Так, за даними Київського міжнародного інституту соціології, у 2005 році в країні курили 62% усіх чоловіків, а наприкінці 2009 року — 47%, кількість курців–жінок зменшилася від 17% до 7% відповідно. Крім того, завдяки 40–відсотковому збільшенню акцизів на тютюн удалося залучити додаткові мільярди в бюджет та зробити сигарети менш доступними для дітей.

Убивчий футбол

Убивчий футбол

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Це нещастя сталося в селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району, що на Одещині. Просто під час уроку в місцевій школі помер 15–річний дев’ятикласник. Як повідомляє УНІАН, посилаючись на заступника начальника облуправління освіти Тетяну Лазарєву, діти грали у футбол, аж раптом один із них упав і знепритомнів. Учитель викликав «швидку допомогу», але врятувати підлітка не вдалося. Хлопець помер у лікарні, не приходячи до тями...

Всі статті рубрики