Вишукані шашлички з креветок у беконі для тих, хто вибиратися на природу не хоче чи не може, — бо цей делікатес можна приготувати винятково в цивілізованих умовах домашньої кухні, оснащеної побутовою технікою. Чаклувати над стравою доведеться близько години (якщо ви візьмете нечищені креветки). Проте надзвичайні смакові відчуття вам гарантовані.
На чотири порції потрібно 1 кг неочищених креветок, 200 г тонко нарізаного сиров’яленого бекону, 200 мл жирних вершків, по одній болгарській перчині червоного, жовтого і червоного кольору, чотири зубчики часнику, одна цибулина, сухе біле вино.
Починати приготування найліпше з того, що по одній половинці почищених перців запікаємо в духовці хвилин 15. Тим часом у креветок знімаємо панцирі й голови. Вздовж спинки робимо неглибокий надріз і обов’язково видаляємо кишковик. Кольорові половинки почищених перців ріжемо невеликими кубиками чи трикутниками. Далі кожну креветку обгортаємо беконом і нанизуємо на дерев’яні шпажки, чергуючи зі шматками сирих перців. Запечені половинки перців виймаємо і поміщаємо у поліетиленові кульки, щоб овочі там схолонули.
У розігріту сковорідку вливаємо дві столові ложки олії, кладемо вже нанизані шашлики і швидко обсмажуємо — по три хвилини з кожного боку. Доводимо до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці дві–три хвилини. Далі шашлички накриваємо і зберігаємо теплими до подачі на стіл.
Ще залишилося приготувати соуси. Якщо у вас вистачить терпіння — їх має бути три: за кольором перців — червоний, жовтий і зелений. Але основу готуємо одну: спочатку обсмажуємо на середньому вогні по 2–3 хвилини дрібно порізані цибулю і часник, вливаємо 200 г вина і чекаємо, поки воно випарується на дві третини. Постійно перемішуючи, вводимо гарячі вершки й варимо на маленькому вогні до загустіння. У кінці солимо і перчимо. Потім соус розділити на три частини і кожну збити окремо у блендері із запеченою половинкою перцю, з якої попередньо треба зняти шкірку. Щоб консистенція соусів була ніжнішою, після блендера їх можна ще протерти через ситечко. Якщо возитися з соусами немає бажання, можна взяти магазинний, скажімо, для морепродуктів.
Ще один рецепт, з яким менше мороки, — східний соус. У сковорідку вливаємо чашку соєвого соусу, додаємо чайну ложку цукру та столову — свіжонатертого кореня імбиру і уварюємо на маленькому вогні на одну третину.