Район у спадок

17.04.2010

Серед сотень указів про відставки й призначення голів районних держадміністрацій, які з’явилися на сайті Президента вчора й сьогодні, особливу увагу привернув один — той, що визначив нову посаду Сергія Петровича Кушнарьова, брата покійного депутата–«регіонала».

Про те, що 48–річний депутат Харківської облради Сергій Кушнарьов може очолити Краснокутський район, стало відомо ще кілька тижнів тому, коли місцеві ЗМІ почали «перелопачувати» список потенційних сільських керманичів. Районний пост для брата колишнього одіозного очільника області політологи не вважали надто вигідним, оскільки, за неофіційною інформацією, Кушнарьов–молодший мав надію зайняти крісло одного із заступників голови обласної адміністрації. Та пан Сергій дістав призначення саме в Красний Кут.

«Посада досить цікава. Але Сергій Кушнарьов — дитя мегаполісу, — прокоментував пресі президентське призначення політолог Валерій Дудко. — Це можна розцінити, з одного боку, як знак вдячності, з іншого — як бажання відсунути його подалі».

Сам новоспечений глава РДА навряд чи має привід для великого суму. Краснокутщина — один із найбагатших районів області. Його називають «харківським кувейтом» через наявність газових родовищ. А заодно — найзеленішою частиною регіону, адже тут збереглися великі площі лісу.

Цікаво, що Євген Кушнарьов, займаючи посаду голови ОДА, мав ще й статус депутата обласної ради, який опікувався саме цим районом. Тоді йому вдалося знайти спільну мову з газовиками, і ті погодилися вкласти немалі кошти в розбудову інфраструктури Красного Кута. Зокрема, новосілля справила місцева гімназія, приміщення якої тривалий час вважалося безнадійним довгобудом. І хоча тоді в регіоні немало говорили, що депутат Кушнарьов використовує службове становище для заробляння симпатій виборців, на Краснокутщині про нього й досі збереглася добра слава. Нагадаємо, що загинув Кушнарьов–старший на полюванні в іншій частині Харківщини — в Ізюмському районі.