Під Смоленськом втратив брата...

Під Смоленськом втратив брата...

Полтавець Володимир Мохначов вирушив до Польщі, щоб провести в останню дорогу свого троюрідного брата — президента сусідньої країни Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом. Як з’ясувалося, 49–річний пан Володимир, якого в обласному центрі знають як фахівця–медика та управлінця (останнім часом він обіймає посаду начальника відділу Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації), весь час підтримував досить тісні родинні стосунки з близнюками Качинськими, але не афішував їх. «Зізнався» про це журналістам тільки після жахливої трагедії.

Плач за Чайкою

Плач за Чайкою

Низку урочистих заходів, присвячених пам’яті студента–четвертокурсника Національного університету імені Мечникова Максима Чайки, вбитого рік тому представником проросійської екстремістської організації «Антифа», проводять сьогодні в центрі Одеси студентські та молодіжні організації міста. Серед них – патріотична молодіжна організація «Слава і честь», неофіційним лідером якої був загиблий, обласне об’єднання «Просвіта», обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та інші.

Аеробус номер один

Аеробус номер один

Катастрофа літака президента Польщі під Смоленськом змусила лідерів інших держав, у тому числі й України, пильно придивитися до своїх авіапарків. Уже в липні вище керівництво нашої держави пересяде на борт новісінького аеробуса. У Сполучених Штатах Америки завершується дообладнання лайнера «Ейрбас» А–319 усім необхідним для забезпечення безпеки і комфорту українського керівництва під час перельотів. При цьому в Державіаадміністрації переконують, що всі літаки радянського виробництва, зокрема й ті, на яких літає Президент, попри свій поважний (кількадесятерічний) вік, іще не вичерпали технічний ресурс.

Натягнута струна

Натягнута струна

У Харкові несподівано визрів міжнародний скандал. Буквально за дві доби до початку V Міжнародного конкурсу виконавців на українських народних інструментах Міністерство культури і туризму заборонило його проведення. Поставивши місто в дуже незручне становище, адже до Харкова мали приїхати близько 120 конкурсантів і майже стільки ж членів журі та поважних гостей із Канади, Франції, Німеччини, Росії, Білорусі, Молдови. Більше того, дехто з них уже вирушив на конкурс і зараз перебуває в дорозі. Спосіб, у який можна було б пояснити іноземним гостям зміну планів урядових чиновників, не вкладається у жоден дипломатичний протокол.

Із пішаків — в ерзі

Із пішаків — в ерзі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україні є десятки тисяч громадян ерзянського походження, батьківщина яких — Мордовія. Росіяни називають цей угро–фінський народ мордвою, але самі ерзяни цієї назви не вживають. День рідної мови ерзя відзначають 16 квітня — у всьому світі. У Києві ця подія пройшла не вперше, але цьогоріч — за участю столичного товариства «Ерзянь вал» та представників Міністерств закордонних справ, культури й туризму і Держкомітету в справах національностей. «Для нас сюрпризом є й ерзянська мова, й ерзянська громада в Україні», — в один голос зізналися чиновники.

Що їм те ЮНЕСКО...

Що їм те ЮНЕСКО...

Після того як активісти організації «Збережемо старий Київ» та «Наша земля», аби перешкодити незаконній забудові на вулиці Гончара, 17/23, залізли на кран на будівельному майданчику, їх нарешті побачили і почули. Вчора на спеціально організованому «круглому столі» свою думку з цього приводу змогли висловити профільні міські служби, а також заступник міністра регіонального розвитку та будівництва.

Удома холодно, і вода погана...

Удома холодно, і вода погана...

У Міністерстві з питань житлово–комунального господарства визначили основні пріоритети діяльності відомства на поточний рік. Кажуть, є чимало роботи: запровадження енергозберігаючих технологій, наведення порядку в житловому фонді, в тарифній політиці, а також забезпечення населення... питною водою. «У понад 260 населених пунктах питна вода за окремими фізико–хімічними показниками не відповідає вимогам чинного стандарту, — йдеться в оприлюдненому вчора повідомленні МінЖКГ. — Найбільш напружений стан з якістю питної води — у містах і селищах Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Херсонської областей та АР Крим».

По той бік смерті

По той бік смерті

«Поховальну» тему порушили на позавчорашній апаратній нараді у виконкомі Ялтинської міськради. За інформацією «Нового регіону», головний санітарний лікар Володимир Романенко озвучив офіційний лист керівництва місцевого відділення «Бюро судової медичної експертизи» з проханням вирішити проблему поховання трупів безхатченків. Мовляв, морозильні камери міського моргу переповнені — там на сьогодні нараховується 35 тіл.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики