Я., «Побєда» і Москва

Я., «Побєда» і Москва

З часу його останньої (і першої у статусі Президента України) поїздки до Москви минув лише місяць, а Віктор Янукович уже скучив за ковтком свіжого «русского духа». А коли ж іще й дихати життєдайним кремлівським повітрям, як не на Великдень, коли над Москвою й навколишніми вєсями стоїть аромат істинно російського куліча? Тож відстоявши Всеношну в Києво–Печерській лаврі (УПЦ МП) й не розгубивши тамтешньої благодаті відвідуванням «неблагодатних» костелів, храмів УГКЦ чи, Боже збав, УПЦ КП, Віктор Федорович у понеділок вирушив набратися святості у ще більш канонічні пенати — до Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та президента російського Дмитра Медведєва.

Зустрічна смуга смерті

Зустрічна смуга смерті

Аварія сталася 3 квітня о пів на одинадцяту вечора на сьомому кілометрі траси Полтава—Олександрія. Цього вечора у своєму авто по трасі прямував начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації 34–річний Тарас Ткаченко разом із дружиною та двома дітьми — восьмирічним сином і п’ятирічною донькою.

Мода на спільне

Мода на спільне

9 травня, на День Перемоги, під час святкового параду по головній вулиці української столиці пройде спільний українсько–російський парадний розрахунок. Як повідомляють у Міністерстві оборони, серед 2500 військовослужбовців, які карбуватимуть крок по Хрещатику, буде близько 70 представників російських Збройних сил. Натомість українські військові цього дня пройдуть у лавах параду в Москві, на Красній площі.

Киянам закрутять крани?

Киянам закрутять крани?

У «Київводоканалі» стверджують, що скоро не зможуть працювати, бо їхні рахунки заарештують. Компанія опинилася у борговій ямі через надання послуг за заниженими тарифами. Різницю в тарифах мала повертати Київська міська державна адміністрація, однак зараз міський бюджет заборгував понад 571 мільйон гривень. «Київводоканал» у свою чергу винний енергетикам близько 79 мільйонів гривень — таку заборгованість встановив Господарський суд Києва. Суд також зобов’язав компанію–водопостачальника погасити частину боргу «Київенерго»: 60 мільйонів гривень до 1 квітня, а решту — до 1 травня. Оскільки ж ці терміни порушені, суд може заарештувати рахунки «Київводоканалу», сповіщає прес–служба компанії.

«Водокачка» злетіла в повітря

«Водокачка» злетіла в повітря

Потужний вибух розбудив ялтинську округу, зокрема тутешній пологовий будинок, учора, о 4.45 ранку. Вибухнуло в приміщенні операторської запуску насосів чистої води Кримського республіканського підприємства водоканалізаційного господарства Південного узбережжя Криму. Як повідомили в прес–службі міністерства з надзвичайних ситуацій в АР Крим, будівлю частково зруйновано. До того ж загорівся газопровід, прокладений поруч. Імовірно, витік газу і спричинив вибух.

Ера Марії

Ера Марії

Чи настала б нова ера в історії людства, якби скромна дівчина Марія у простій оселі в Назареті, почувши шокуючу для себе пропозицію, не відповіла б Архангелу Гавриїлу: «Я слугиня Господня, нехай буде мені по твойому слові»? Богослови вважають, що ні. Бо народженню Спасителя мав передувати крок до спасіння з боку самих людей. Від імені людства цей крок ступила Марія. Тому Благовіщення у християнському світі відзначається на рівні з Різдвом і Великоднем. «Свята Діва Марія стала прообразом новозавітної Церкви та душі смиренно–праведної. Вона є Тією Одигітрією (грецькою — Провідницею), яка видимим прикладом свого життя, власне своїм самозреченням, прояснює нам дорогу спасіння, тобто вдосконалення», — пояснює отець Олег Ведмеденко. Через Марію, вважається, Бог прийшов на землю, щоб піднести людей на небо. Відтоді Блага вість — про Нове людство, про Царство любові — рознеслася по всьому світові.

Хрест на мисі Горн

Хрест на мисі Горн

Невтомний мандрівник ще минулого року загорівся бажанням встановити на мисі Горн (США) хрест на честь загиблих мореплавців. До чергової подорожі Федір Конюхов готувався довго і ретельно. Адже неприступний мис Горн вважається одним із чотирьох найекстремальніших місць на землі (інші три — гора Еверест й обидва полюси нашої планети. — Авт.). Річ у тім, що мис сусідить із островом Вогняна Земля у найширшій (до 950 кілометрів) на земній кулі протоці Дрейка, яка є дуже небезпечною «завдяки» дрейфуючим айсбергам, туманам і майже постійним (триста днів на рік!) штормам: тисячі кораблів у різні віки розбилися об скелясті береги Горна і канули у майже шестикілометрову океанську безодню. Море в цьому місці забрало життя десятків тисяч моряків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Язик» державного каналу

«Язик» державного каналу

«Мітла» нової влади цілеспрямовано викорінює дещицю того українського, що впродовж останніх років прижилося на вітчизняному телебаченні. Перший Національний канал, який нещодавно підпорядкували Кабміну, відтепер припиняє практику перекладу українською російськомовних синхронів у новинах, яку започаткували у 2005 році. Абсурдними є пояснення повернення до звучання на першій державній кнопці «вєлікого і могучєго язика»: мовляв, голос і інтонації коментаторів інколи означають більше, ніж їхні заяви. Народний депутат Андрій Шевченко — свого часу ініціатор повної українізації новин державного каналу, який обіймав тоді посаду віце–президента НТКУ, називає рішення керівництва Національної телерадіокомпанії помилковим. «І дуже б не хотілося думати, що такі рішення ухвалюють із політичних причин, і що хтось намагається випередити бажання чи побажання нової влади», — сказав «Телекритиці» нардеп.

Всі статті рубрики