Жінка в білому вимагає!

Жінка в білому вимагає!

Попри те що на Кубі протестувати проти дій влади — справа ризикована й небезпечна, дехто все ж наважується. Завершується така сміливість зазвичай трагічно: незгодним з режимом Кастро в кращому разі вдається втекти за кордон, у гіршому — їх кидають за ґрати. Минулого місяця один із таких дисидентів помер у тюрмі після тривалого голодування. Трагічна смерть Орландо Сапати Тамайо, якого організація «Амнесті інтернешнл» визнала в’язнем совісті, спричинила хвилю обурення у міжнародній спільноті, яка виступила із закликами до кубинської влади негайно звільнити всіх політв’язнів.

Нежовта субмарина

Нежовта субмарина

У Петербурзі відтепер можна піднятися на борт не лише знаменитого крейсера «Аврора» і криголама «Красін», а й справжнього підводного човна. Учора на набережній Лейтенанта Шмідта урочисто відкрився перший приватний музей–субмарина, розташований у підводному човні С–189. Подію було приурочено до Дня моряка–підводника, який у Росії відзначають сьогодні.

Як умру, то не ховайте

Як умру, то не ховайте

54–річний Асіф Алі Зардарі став першим у світі президентом, який заповів після смерті віддати своє тіло на органи. Так принаймні стверджує пакистанське державне телебачення, яке першим повідомило про те, що глава держави пішов на такий крок. Про делікатну подробицю свого заповіту Зардарі розповів сам — після того як підписав закон, що регулює процедуру пересадки людських органів і тканин у пакистанських клініках. Віддати всього себе без останку людям президент вирішив із поваги до покійної дружини — екс–прем’єр–міністра Пакистану Беназір Бхутто. «Вона жила для інших, і я наважився на це саме в світлі її філософії», — зазначив удівець.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики