«Лектор» дав домашнє завдання

19.03.2010
«Лектор» дав домашнє завдання

Три богатирі: голова Радміну АРК Джарти, Президент Янукович та спікер ВР АРК Константинов. (Фото Укрінформ.)

«Я не лекції сюди приїхав сюди читати», — сказав Віктор Янукович, виступаючи вчора в кримському парламенті. І все ж, звертаючись із трибуни до місцевих керівників, із металом у голосі попросив, аби вони записували. Бо наступного разу буде їх «питати по повній програмі». Від них же поки вимагається одне — розробити, задіявши громадські слухання і фахівців, і ухвалити на засіданні Верховної Ради Криму програму першочергових антикризових заходів.

Новий Президент приїхав на півострів наступного дня після «бліцкригу» із заміною одних представників Партії регіонів на чолі АРК на інших.

Серед важливих завдань у масштабах країни Янукович поставив на першому місці судову реформу, за нею — пенсійну реформу, підготовку Євро–2012, модернізацію житлово–комунального господарства, системи охорони здоров’я, антикорупційні заходи, ухвалення Податкового кодексу і підготовку до святкування 65–річчя Перемоги. У зв’язку з останнім Віктор Федорович висловився за проведення спільного російського–українського військового параду у Севастополі і просто військового параду — в Керчі.

У Сімферополь — у першу велику робочу поїздку Президента Януковича в регіони — прибув увесь урядовий «пул», за винятком хіба що Миколи Азарова. У присутності глави держави міністри внутрішніх справ, оборони та голова СБУ — Могильов, Єжель і Хорошковський — представили, відповідно, начальника главку міліції полковника Олександра Прасолова, командувача ВМСУ віце–адмірала Віктора Максимова і главку СБУ — Володимира Тоцького.

На запитання «УМ», чи готується подібне переформатування керівництва в Севастополі та інших регіонах, заступник глави АП Ганна Герман відповіла: принаймні найближчим часом — ні. Сам Янукович дав відповіді лише на чотири підготовлені питання.

Остаточно прояснилася вчора доля звільненого кримського спікера Анатолія Гриценка — надалі цей «регіонал» очолить обласну держадміністрацію Херсонщини.