«Приїжджайте, колеги, вони вже згодні!»

«Приїжджайте, колеги, вони вже згодні!»

Позавчора до Києва приїхали експерти з Міжнародного валютного фонду. Разом із новим урядом вони впродовж тижня вирішуватимуть, що має зробити Україна для отримання чергового траншу, і готуватимуть ґрунт для приїзду місії Фонду, яка й ухвалить рішення. Хоч очільник Міністерства фінансів Федір Ярошенко й запевняє, що загрози дефолту не існує, проте фінансову ситуацію в державі оцінює, як «на грані катастрофи». «Значна нестача держбюджету, державний борг, що збільшується божевільними темпами, провал у роботі державних адміністраторів податків і зборів — от результат роботи попереднього уряду», — перелічив він.

Нові люди на руїнах

Нові люди на руїнах

Учора вранці звивисті коридори Кабінету Міністрів знайомилися з новими членами уряду. Більшість облич, м’яко кажучи, малознайомі. Тож найпоширенішим питанням стало «Це хто?!», яке періодично то тут, то там лунало в кулуарах. Учора Кабмін Миколи Азарова зібрався на своє перше робоче засідання. І хоча дефакто воно було вже третім, але деякі міністринеофіти явно не орієнтувалися у робочих приміщеннях будинку уряду. І «старички», як, наприклад, міністр ЖКГ Олександр Попов, який удруге ввійшов у цю саму річку, тобто повернувся на попередню посаду, люб’язно показував новачкам входи і виходи.

Самого Миколу Азарова, який стрімко ввійшов до зали в оточенні найближчих віцепрем’єрів, а також більшість членів уряду журналісти змогли побачити тільки здалеку або на плазмових екранах пресцентру. Мовляв, чиновників ізолювали від преси, аби зробити традиційне спільне фото, а потім до зали засідань пустили тільки телеоператорів. Тож поставити традиційні питання перед початком засідання преса так і не змогла. Натомість отримала запевнення, що надалі всі обмеження у спілкуванні з урядовцями скасують.

Всі статті рубрики