«Сонячний» спохмурнів

«Сонячний» спохмурнів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Земельний конфлікт, який триває вже третій рік поспіль, змусив мешканців села Білогородка КиєвоСвятошинського району столиці влаштувати акцію протесту з вимогою повернути їм землю. Йдеться про 500 ділянок загальною площею 63 гектари на території житлових масивів «Сонячний1» і «Сонячний2», що у межах села Шевченкове Білгородської сільради. 2007 року ці землі постановою облради передали селянам під забудову. Згодом Адмінсуд Києва незаконно, на думку людей, скасував це рішення.

Зірки і дірки... в кишенях

Зірки і дірки... в кишенях

Євросоюз готовий спрямувати на розвиток космічної галузі в Україні близько 25 мільйонів євро. Як повідомляє «Німецька хвиля», ця сума, яку планується виділити в рамках спільного проекту Space UA, дорівнює сумі видатків, передбачених на космічну галузь бюджетом України на 2009 рік. За словами заступника генерального директора Національного космічного агентства України Едуарда Кузнєцова, це свідчить про високий рівень довіри з боку європейців. «Вони бачать, що тут немає ані корупції, ані хабарів, тому ми будемо отримувати кошти на проект не через європейські структури, а безпосередньо в Національне космічне агентство»,— зауважив Кузнєцов.

Дві тарілки з їдальні «Принца»

Дві тарілки з їдальні «Принца»

У музеї «Київська фортеця» серед тисячолітніх амфор та стародавніх монет відтепер можна побачити й старовинні знахідки, виявлені на місці аварії британського фрегата «Принц», що затонув понад півтора століття тому в Балаклавській бухті. «Дві тарілки, знайдені археологами, без сумніву, належать до сервізу «Принца». Знайшли їх іще минулого літа, а нині, коли очистили від нашарувань, можна з упевненістю говорити про вік артефактів. Окрім того, на старовинному посуді збереглися емблеми судноплавної компанії, якій належав корабель», — розповів «УМ» директор Департаменту підводної спадщини Інституту археології НАН України Сергій Воронов.

Не кулею — так словом

Не кулею — так словом

2 березня у 14–річного мешканця Житомира Сергія Терещука влучила куля. Про цей випадок наша газета докладно розповідала. У Головному управлінні МВС України в Житомирській області «УМ» повідомили, що слідчий відділ Корольовського райвідділу міліції «за фактом поранення неповнолітнього жителя обласного центру внаслідок застосування зброї травматичної дії» порушив кримінальну справу.

Діло молоде

Діло молоде

В останній день на українському тижні моди показували чоловічі колекції. Але найцікавішим і найемоційнішим за всі шість днів UFW був понеділок, коли показували свої колекції Mavka Home і Baklagin у проекті Fresh Fashion, Ірина Красильникова, Артем Климчук, Олена Буреніна, Саша Каневський, Володимир Подолян та дизайнерський дует Luvi. Голова оргкомітету Ірина Данилевська, якій окреме спасибі за графік понеділка, назвала цих дизайнерів «новою хвилею» української моди. А підтвердженням того, що молодь рухається у правильному напрямі, були метри української моди у першому ряду на всіх показах.

Ах, «Патара A»

Ах, «Патара A»

У кримських портах митники чи прикордонники зазвичай ловлять власників дорогущих яхт на формальних порушеннях. У більшості випадків розкішні судна причалюють сюди транзитом до російських берегів, а їхні власники є громадянами Російської Федерації. Так сталося й цього разу.

«Наш» Караваджо вже в Москві?

«Наш» Караваджо вже в Москві?

Викрадена позаторік з Одеського музею західного та східного мистецтва картина італійського митця епохи Відродження Караваджо «Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди» «виплила» в Москві. Про це на спеціально скликаній пресконференції повідомив директор музею Володимир Островський.

Бий «нациків» — МВС закриє очі

Бий «нациків» — МВС закриє очі

Днями одеський мільйонер Ігор Марков, протиправну діяльність якого одеські та миколаївські правоохоронці «невтомно» розслідували впродовж трьох років, скликав пресконференцію, на якій заявив: кримінальну справу, де він проходив фігурантом, закрито, а Мін’юст України відновив очолювану ним «Родіну» у статусі політпартії. Оскільки за попередні свої «художества» цинічний і запеклий українофоб уник будьяких покарань, вочевидь, варто чекати нових «подвигів». Принаймні з такими заявами вже виступили лідери одеських облорганізацій Української народної партії та партії «Реформи і порядок», які звинуватили владні структури, в тому числі центральні правоохоронні органи, у відвертому потуранні беззаконню.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вбила заради роботи

Вбила заради роботи

42–річна українка своїм вчинком приголомшила італійців — жінка вбила власну новонароджену дитину, бо боялася втратити робоче місце. Як пише газета «Корр’єре делла сера», Тетяна Г. працювала барменом в одному з барів міста Абетоне. Там і сталася трагедія.

Всі статті рубрики