Романтика з «червоної доріжки»

Романтика з «червоної доріжки»

«Насправді я зараз мрію лише про одне — відіспатися і з’їсти величезний бутерброд без остраху, що сукня розійдеться по швах. Останнім часом я їла стільки шоколаду, що боялася в неї просто не влізти», — зізнавалася Сандра Буллок, яка за кілька тижнів до вручення «Оскарів» запевняла, що точно знає: статуетка їй не дістанеться. «У мене на «Оскара» чуйка — я в дев’яти випадках із десяти вгадую, хто його отримає. Можу вас запевнити: цього разу не я», — розповідала Сандра. Очевидно, кокетувала, бо вдяглася на церемонію, як і належить переможниці: ніжна сріблясто–золотава сукня вишуканого крою від бренду «Марчеза», бездоганно укладене волосся, яскравий штрих — м’яка червона помада.

Але якщо одні модні критики заявили, що «Міс Конгеніальність» продемонструвала чудовий смак, то інші з цього приводу мали протилежну думку: мовляв, у своїй облягаючій сукні Сандра більше схожа на олімпійського ковзаняра, ніж на «оскарівську» лауреатку.

Утім туалети, щодо бездоганності яких усі знавці стилю однозначно сходяться у своїх оцінках, на таких церемоніях узагалі трапляються рідко. От і нині те, що одні називали повним провалом, інші нагороджували захопленими відгуками.

«Оскар» — десерт після «Малини»

«Оскар» —  десерт після «Малини»

Таке трапилося вперше: одна акторка за один уїк–енд отримала й «Оскар» за найкращу головну роль, і «Золоту малину» — за найгіршу. Ідеться про Сандру Буллок. Щоправда, таким чином відзначили її роботу в різних фільмах: зі знаком «плюс» — у «Невидимій стороні», «мінус» — у «Все про Стіва».

«Оскар» не пішов у третій вимір

«Оскар» не пішов у третій вимір

«Пані та панове, це шоу тривало так довго, що дія «Аватара» вже залишилася в минулому» — ця іронічна фраза Стіва Мартіна, ведучого церемонії вручення «Оскарів», коротко і ємко підсумувала характер та зміст шоу. 82–га щорічна церемонія вручення нагород Американської академії кінематографічних мистецтв та наук, яка відбулася в ніч із неділі на понеділок у театрі «Кодак» у Лос–Анджелесі, загалом тривала чотири з половиною години, з яких майже третину часу було зарезервовано під телерекламу.

Ця ніч «Оскарів» була заздалегідь запрограмована на змагання двох фільмів. Кожен мав по дев’ять номінацій і репрезентував цілком відмінні тенденції та жанрові напрями сучасного кіно. Пікантності цьому суперництву додавав той факт, що режисерами фільмів–фаворитів виступили колишні чоловік та дружина. Зрештою — напередодні 8 Березня — перемогла жінка.

Стрічка Кетрін Бігелоу «Повелитель бурі» (оригінальна назва The Hurt Locker означає на сленгу «Скриня болю», а патетичний переклад дістався нам від російських прокатників) — похмура реалістична воєнна драма про роботу загону американських вояків–саперів в Іраку — отримала шість «Оскарів», зокрема в головних категоріях: кращий фільм, краща режисура та оригінальний сценарій. «Аватар» Джеймса Камерона — фантастичний фільм про події на далекій планеті, що відкрив еру масового кінематографа у форматі 3–D і побив усі рекорди касових зборів, — здобув три статуетки.

Всі статті рубрики