НОВИНИ ПЛЮС

06.03.2010

Рік ветеранів

Верховна Рада проголосила 2010 рік в Україні роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років. За таке рішення вчора проголосувало 335 народних депутатів. Парламент доручив Кабінету Міністрів врахувати положення постанови при підготовці до 65–ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

БЮТ — за місцеві вибори

Блок Юлії Тимошенко оскаржив у Конституційному Суді постанову про скасування місцевих виборів. «Ця постанова оскаржується з мотивів її невідповідності Конституції України», — заявив народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко.

Наливайченко піде

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, який перебуває у відпустці, заявив про свій намір залишити посаду. «Безумовно, я збираюся піти з цієї посади, але відставка не обумовлена законодавством. Законом передбачено звільнення з посади рішенням Верховної Ради за поданням Президента», — заявив Наливайченко в інтерв’ю газеті «Коммєнтаріі». Наливайченко каже, що зміна керівника СБУ при новому Президенті — «нормальна європейська практика».

Радники Президента

Новий Президент призначив політолога Андрія Єрмолаєва директором Національного інституту стратегічних досліджень. Єрмолаєв був політтехнологом і радником Януковича. Янукович доручив йому внести пропозиції щодо вдосконалення науково–аналітичного і прогнозного супроводження діяльності Президента, передбачивши підвищення інтенсивності роботи працівників НІСД та скорочення граничної чисельності штату не менш як на 20 відсотків.