«Дойче» рідний, квітуй і шануйся...

«Дойче» рідний, квітуй і шануйся...

Рідну мову треба любити, плекати й популяризувати. Не лише в межах країни — це само собою зрозуміло — а й за кордоном. Німецький віце–канцлер і за сумісництвом міністр закордонних справ Гідо Вестервелле це добре усвідомлює. Тому, як повідомляє журнал «Штерн», днями заступник Ангели Меркель оголосив кампанію «Німецька — мова ідей». Вона має на меті популяризацію німецької мови за кордоном, у тому числі й як мови міжнаціонального спілкування.

Велике албанське переселення

Велике албанське переселення

Після скасування віз до країн Євросоюзу для Сербії, Македонії та Чорногорії Бельгія переживає навалу албанців із цих балканських країн. Після того як 19 грудня ЄС відкрив для них свої кордони, мешканці бідних албанських сіл першими рвонули у благодатну Європу. Доти не доступний західний плід здавався таким солодким, що серед часто неписьменних селян поповзли чутки, ніби Бельгія надає не лише притулок, а й дармові будинки для переселенців.

Тобі, Греціє!

Тобі, Греціє!

Справжній патріот — не той, хто багато про це говорить, а той, хто щось робить для своєї країни. Цю істину підтвердила славетна грецька співачка Нана Мускурі. Після того, як її рідна Греція через кризу опинилася на межі дефолту, 75–річна артистка оголосила, що віддає державі свою пенсію, яку заробила як депутат Європарламенту в 1994—99 роках. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, йдеться про суму в 25 тисяч євро щороку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики