«Янукучма»

«Янукучма»

Ще Штірліц знав, що «запам’ятовується останнє слово». Тому народ і зафіксує у пам’яті Кучму та Ющенка такими, якими вони стали наприкінці своїх президентських термінів. До фінішної ж стрічки Президента Януковича ще далеко, тому наразі маємо «зустрічати за одежиною». З’їздив насамперед у Брюссель, а не в Москву — ти диви, дає мужик, не чекали від нього такого! Прагне вже за рік отримати «дорожню карту» для безвізового режиму з Євросоюзом — ого, «пацан сказав» — тепер хай робить, а це ж означатиме фактичне закриття кордонів із Росією й Білоруссю, хіба не цього жадають патріоти?! Каже, що питання визнання незалежності Абхазії й Північної... тьху, Південної Осетії не на часі — ти ба який державник! Ще й розумну Акімову в адміністрацію взяв, стратегію реформ якусь обмізковують...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Тушки» в зборі

«Тушки» в зборі

Міф про те, що остання п’ятирічка виховала в Партії регіонів демократичні традиції і суттєво змінила Віктора Януковича, наразі спростовується. «Регіонали» пропонують запровадити у Верховній Раді новий принцип формування коаліції: фракціями, але за підтримки депутатів–індивідів. Учора Рада дала 229 голосів за те, щоб суб’єктами коаліції могли бути пересічні нардепи. Якщо закон набере чинності, у парламент повернеться корупція в усій красі: перебіжчики, купівля карток тощо. Закон знову крутиться дишлом у напрямку, який задає кон’юнктура переможця.

Ірина Фаріон: Мені кров зцідити свою чи що?

Ірина Фаріон: Мені кров зцідити свою чи що?

Ірина Фаріон — відома постать у Львові ще з 90–х. Як кандидат філологічних наук вона публікувалася в місцевій пресі, видавала численні монографії. В середині «нульових» років Фаріон прийшла в політику, ставши членом ВО «Свобода». Каже, що відтоді преса не хоче друкувати її наукових статей, вбачаючи в ній насамперед політичного, та ще й правого діяча. Окрім викладання у Львівській політехніці, Фаріон депутатствує в облраді, проводить уроки української мови для колег — перед засіданнями розповідає, які помилки ті допускають на трибуні.

У випадку дострокових виборів до Верховної Ради пані Фаріон має чималі шанси стати народним депутатом. Адже на сьогодні рейтинг її партії — на межі подолання виборчого бар’єру, а на минулих виборах місце Фаріон у списку «Свободи» було третім.

Ірина Фаріон не переймається, чи її скандальний виступ перед дітьми у дитячому садочку вплине на рейтинг партії (нагадаємо, у Міжнародний день рідної мови телекамери зафіксували, як «свободівка» радить носіям імен на кшталт Міша й Альона збирати валізи і їхати в Росію. — Ред.). Фаріон каже, що й далі робитиме свою справу і не поступатиметься принципами.

Інтерв’ю ми пишемо в неї вдома, на кухні двокімнатної квартири у спальному районі Львова. Навпроти газової плити — полиці з книжками, бо в кімнатах місця для книг не вистачає. Всі кухонні меблі — помаранчевого кольору, такий же і посуд. «Помаранчевий колір — то мій улюблений, і зовсім не через Помаранчеву революцію. Це колір енергії, змін, постійного оновлення. Нема сенсу стояти на місці», — каже філолог.

Всі статті рубрики