ЦИТАТИ ТИЖНЯ

05.03.2010

Давид Жванія,
народний депутат від «НУНС»
— про те, чому слід голосувати за відставку Тимошенко:

— Вона програла вибори. Крапка. Йди в опозицію красиво, і ми б пішли з нею, якби таке рішення було прийнято, якщо б це все не було доведено до цирку, за яким спостерігає вся країна і весь політикум.

(ТРК «Україна»)

 

Олег Білорус,
народний депутат від БЮТ
до «регіонала» Азарова, який представив проект постанови про недовіру урядові Тимошенко:

— У мене до вас одне просте питання: де ваша совість? І хто вам писав оцю торбу бліх, оцей мішок сміття, що ви доповідаєте більше години, (…) ллєте бруд... Ви говорите про соціальні стандарти. Я вам нагадаю, як ви з цієї трибуни казали, цитую мовою оригіналу: «Да пошли вы все. Мы не будем тратить бюджет на кефир пенсионерам». А сьогодні ви рядитесь в тогу святого захисника пенсіонерів. Ви залишили уряду Тимошенко 33 мільярди — чорну діру. Ваш уряд був найбільш бездарним за всю історію України. І сьогодні що ви можете запропонувати, йдучи в уряд, — «азаровщину», тотальну податкову імперію відкату, повальне казно­крадство? (Оплески).

(Rada.gov.ua)

 

Микола Азаров,
народний депутат від Партії регіонів
— у відповідь на закиди Білоруса:

— А вам не соромно аплодувати такій юринді?.. Скажіть, будь ласка, той уряд, який забезпечує провал мінус 15 процентів ВВП, — умілий, а той, що забезпечує ріст 12,5 — бездарний? Це ваша логіка? А ми проти такої логіки. А з приводу «пошлі» — я казав «пошлі» не всім, а мав на увазі абсолютно конкретних людей. І якщо буде потрібно, повторю.

(Rada.gov.ua)

 

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про те, чому з сайту нового Президента в перший же день зник розділ про Голодомор:

— Ми будемо працювати не над Голодомором, а над тим, щоб нагодувати зараз народ. Це буде топова тема роботи Президента, і саме про це ми будемо говорити. А про Голодомор ми вже сказали все, що могли.

(УНІАН)

 

Марина Ставнійчук,
колишній заступник голови секретаріату Президента
— про те, чому на останні дні каденції Ющенка припало так багато указів про нагородження:

— Існує традиція, що по завершенню своїх повноважень президенти нагороджують, можливо, дещо більшу кількість людей, ніж у попередні роки. Ну склалася така традиція. Я думаю, що, можливо, і були, і є якісь претензії до нагороджених. Можливо, комусь із них і не варто було проявляти такої активності щодо відзначення своєї роботи...

(«5–й канал»)