Лелеки запрацювалися

Лелеки запрацювалися

Попри всі кризи та неприємності українців стає більше. Радісну новину повідомив на підсумковій прес–конференції міністр охорони здоров’я Василь Князевич. «Рівень народжуваності в Україні збільшився, а смертності — зменшився. У деяких регіонах та у Києві показники народжуваності навіть стали перевищувати показники смертності, що свідчить про покращення системи охорони здоров’я», — зазначив очільник МОЗ.

Один плюс один, плюс Янукович

Один плюс один, плюс Янукович

Свої прохання та вимоги 25 молодіжних, правозахисних, гей–лесбійських та доброчинних організацій країни виклали у відкритому зверненні до Віктора Януковича. Геї, лесбійки, бісексуальні та трансгендерні люди (ЛГБТ) закликають новообраного главу дер­жави виконати два основні завдання. Перше — забезпечити для них повну громадянську рівність через ухвалення комплексного антидискримінаційного законодавства і легалізації чинних одностатевих сімей (тобто таких, які поміняли стать або ідентифікують себе іншою статтю). Друге — забезпечити соціальний комфорт для гомосексуальних, бісексуальних та трансгендерних громадян. Насамперед — через подолання гомофобії та викорінення упередженого ставлення до українців нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Першотравень — під вартою

Першотравень — під вартою

Позавчора під вечір Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту екс–депутата від БЮТ Віктору Лозинському, якого обвинувачують у вбивстві селянина Валерія Олійника, здирництві та незаконному позбавленні волі. Таким чином Феміда задовольнила подання слідчого Генпрокуратури, на думку якого, перебування затриманого на підписці про невиїзд може зашкодити слідству, адже Лозинський може впливати на його перебіг, на свідків тощо.

Офіційне «розлучення»

Офіційне «розлучення»

Кабінет Міністрів скасував власну постанову про підпорядкування собі Київського національного Університету імені Тараса Шевченка. Одночасно Кабмін скасував постанову про затвердження статуту цього провідного ВНЗ країни. Отож КНУ переходить у підпорядкування Міністерства освіти і науки. Як пояснив «УМ» начальник департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш, скасування цих двох постанов є технічною процедурою. «Насправді вже давно є підпорядкування Міністерству освіти, ми фінансуємо університет, у міністерстві затвердили його статут, — каже пан Болюбаш. — Метою скасування раніших розпоряджень Кабміну є просто впорядкування законодавства».

Попередження не буде?

Попередження не буде?

Миколаївські водії стали першими учасниками чергового експерименту Державтоінспекції. Даішники запропонували прибрати жовтий (попереджувальний) сигнал світлофора. У ДАІ вважають, що, коли червоний одразу змінюватиметься на зелений, це допоможе знизити кількість порушень Правил дорожнього руху на регульованих перехрестях. Ефективність нововведення вирішили спершу випробувати у локальних масштабах — починаючи з 1 березня, відкориговано роботу світлофорів на десяти найбільш інтенсивних і небезпечних перехрестях Миколаєва.

Прощальний залп режисеру–артилеристу

Прощальний залп режисеру–артилеристу

Відомий російський режисер Володимир Чеботарьов відійшов у вічність учора вранці у 61–й Московській клінічній лікарні. Як повідомляє РІА «Новости», в останню мить біля його ліжка були асистентка 88–річного режисера та дві його дочки.

У центр — в обхід

У центр — в обхід

Більше півстоліття служив пішохідний міст через річку Тальянка у райцентрі Тальне Черкаської області. А днями вночі частина 32–метрової переправи, яка служить переходом із центру міста у мікрорайон Макотерчик, завалилася. Добре, що біда сталася вночі, тож ніхто з людей не постраждав. Але бетонна плита перебила водогін. Тож центр міста залишився без води.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики