РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.03.2010

1,2 мільярда гривень кредитів

залучила в минулому році компанія НАЕК «Енергоатом», повідомляє УНІАН. Із п’яти позик дві взято в іноземних банках. Зокрема, 11,2 мільйона євро виділив Чеський експортний банк, ще 35 мільйонів — Амстердамський торговий дім. Також «Енергоатом» кредитували «Брокбізнесбанк», банк «Київ» та «Укрексімбанк». Станом на 1 лютого цього року сукупна кредитна заборгованість компанії, яка є найбільшим виробником електроенергії в Україні, становила 3,254 мільярда гривень.

 

35 мільйонів доларів

заплатила гонконгівська компанія «Чоу Тай Хук» за алмаз «Куллінан херитидж» вагою 507 каратів, видобутий у Південній Африці. Камінь, за який заплатили найбільшу в історії ціну, має унікальну прозорість, колір та посів 19–те місце за величиною серед відомих алмазів. Знайшли його у тому самому місці, де колись було видобуто найбільший в історії алмаз вагою 3106 каратів, який прикрашав корону британських монархів. Наразі компанія «Чоу Тай Хук» не повідомляє про плани щодо використання «Куллінан херитиджа».

 

20,8 мільйона іноземців

торік відвідали Україну, що на 18 відсотків менше, ніж у 2008 році. За повідомленням Держкомстату, з них понад 700 тисяч іноземних громадян побували в нашій державі у службових справах. Ще трохи більше 18 мільйонів — у приватних. 103,5 тисячі осіб приїхали в Україну на навчання, а 8 628 іноземців імігрували до нашої країни. Тих, хто приїздив минулого року з туристичною метою, у Держкомстаті нарахували 1,3 мільйона.

 

16,2 мільйона тонн зерна

експортувала наша держава з початку поточного маркетингового року. Це на 352 тисячі тонн збіжжя або 2,2 відсотка більше аналогічного показника попереднього маркетингового року. Як повідомив директор Департаменту розвитку аграрних ринків Міністерства аграрної політики Анатолій Розгон, із них за кордон продали 7,5 мільйона тонн пшениці, 4,4 мільйона тонн ячменю і 4,07 мільйона тонн кукурудзи.

 

2 мільйони людей

постраждали в Чилі внаслідок землетрусу. Ще понад 800 осіб, за попередніми даними, загинули. Як розповіла президент країни Мішель Бачелет, стихія зруйнувала майже півтора мільйона будинків, мости й автотраси, а найбільше постраждали велике місто Консепсьйон і столиця Сантьяго. Готовність надати матеріальну допомогу Чилі висловили багато міжнародних організацій та держав, зокрема ООН, Євросоюз та США. Нагадаємо, землетрус магнітудою 8,8 бала стався у ніч на минулу суботу.

 

1,256 мільйона гривень

просить виділити на боротьбу з повінню Волинська облдержадміністрація. З відповідним листом до Кабінету Міністрів звернувся голова ОДА Микола Романюк. За його словами, гроші хочуть спрямувати на ремонт насосів і закупівлю паливно–мастильних матеріалів. Пан Романюк також зазначив, що наразі загрози підтоплення немає, утім місцева влада спільно з білоруською стороною готуються до можливої повені, намагаючись запобігти і мінімізувати можливе підтоплення.

 

1 мільйон євро

виділив професору Кембриджського університету Олександру Еткінду Міжнародний консорціум грантодавачів HERA на вивчення розбіжностей між Росією, Україною і Польщею. Упродовж трьох років пан Еткінд має вивчити розбіжності трьох країн щодо сприйняття спільної історії у XX столітті. Серед іншого професор разом зі своїми аспірантами і колегами досліджуватиме літературу, кінематограф, публікації у засобах масової інформації та історичні праці трьох народів.

 

2,6 відсотка українців

довіряють Верховній Раді, засвідчують дані опитування, проведеного компанією TNS–Ukraine. Програмний координатор відділу політичного аналізу Лабораторії законодавчих ініціатив Олена Чабаненко , яка оприлюднила результати опитування, констатувала, що серед владних інституцій вітчизняний парламент має найменший рівень суспільної довіри, адже повну недовіру до ВР висловили 58,2 відсотка респондентів. У регіональному розрізі найменше довіряють ВР мешканці східних регіонів (92,6%), Києва (91,6%), південного заходу (90,2%) та Криму (88,3%).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>