Як бобер ведмедя з’їв

Як бобер ведмедя з’їв

Чи не вся увага Ванкувера ввечері в середу була прикута до «зіткнення хокейних цивілізацій» — чвертьфіналу між Канадою та Росією. Для багатьох це принципове протистояння з історією в кілька десятиліть стало апогеєм Олімпіади: про потенційний двобій непримиренних опонентів говорили ще задовго до старту Ігор, але «призначали» його на фінал. У лавах національних збірних нині виступають зірки НХЛ Сідні Кросбі, Дені Хітлі, Євген Малкін, Олександр Овечкін та інші. Але російська частина «чарівників шайби» змушена достроково пакувати валізи додому.

П’ЄДЕСТАЛ

П’ЄДЕСТАЛ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дотягнули

Дотягнули

Позавчора ввечері у Бобруйську єдиний професіональний клуб України завершив основну частину білоруської першості розгромом тамтешнього «Шинника». За минулі півроку «Сокіл» певний час навіть очолював турнірну таблицю, але спад ігрової форми, кадрові втрати, травми, проблеми з фінансуванням призвели до того, що за підсумком чотирьох кіл «біло–сині» фінішували на четвертій позиції.

Суцільний туман

Суцільний туман

У цьому сезоні УЄФА вирішила подовжити задоволення від першої стадії матчів на вибування аж на цілий місяць. Перерва між стартовими поєдинками 1/8 фіналу і повторними — три тижні. Певно, футбольні функціонери вирішили скласти на телеекранах серйозну конкуренцію Олімпійським іграм. І на українському телебаченні це їм точно вдалося — футбол у нас показували замість Ванкувера.

Валентина Цербе–Несіна: Олімпійську медаль виграла на чужих лижах

Валентина Цербе–Несіна: Олімпійську медаль виграла на чужих лижах

В історії вітчизняного зимового спорту часів незалежності небагато олімпійських нагород — так і лишається п’ять. Серед них завжди виділятиметься одна — 23 лютого 1994 року в норвезькому Ліллехаммері біатлоністка Валентина Цербе виграла «бронзу» у спринтерській гонці. Це була перша олімпійська медаль незалежної України.

Із того часу минуло 16 років. Авторка історичного результату вже 12 років живе поза біатлоном — у 1998–му вона завершила кар’єру. Кореспондент «УМ» зателефонував легенді українського спорту й дізнався подробиці її нинішнього активного громадського життя.

Всі статті рубрики