Сполучене царство Снігової Королеви

Сполучене царство Снігової Королеви

Сполучені Штати Америки опинилися в полоні стихії. На східне узбережжя США вчора налетів уже другий за цей тиждень сніговий буревій, який побив одразу кілька рекордів. У Балтиморі, штат Меріленд, товщина снігового покриву сягнула 183,6 см — це майже на 30 сантиметрів більше, ніж попереднє метеорологічне «досягнення» 1996 року. Але ще більшим рекордсменом виявився снігопад у Вашингтоні. Хоч снігу там нападало «всього лише» на 139,4 см, зате такої кількості «білих мух» столиця не бачила вже понад сто років! Рекорд зими 1898—99 років становив 138 см.

Сила і безсилля

Сила і безсилля

Сотні тисяч людей вийшли вчора на вулиці Тегерана — відзначити 31–шу річницю Ісламської революції. Але в їхніх лавах не було святкової одностайності. Як повідомляє агенція «Рейтер», більшість іранців узяли участь у святкових заходах, організованих урядом, а менша частина — в опозиційних маршах противників режиму на чолі з минулорічним кандидатом у президенти Мірхусейном Мусаві. Державне телебачення Ірану демонструвало лише святкові картинки з центральної столичної площі Азаді (площа Свободи), де сотні тисяч людей розмахували державними прапорами і тримали портрети верховного лідера Ірану, аятоли Алі Хаменеї.

«Північний» — безпечний

«Північний» — безпечний

До подолання останньої перешкоди на шляху до прокладання по дну Балтійського моря газопроводу «Північний потік» («Норд стрім») залишаються лічені дні. Можливо, навіть години — не виключено, що саме сьогодні головне екологічне відомство Фінляндії дасть згоду на будівництво «труби», яка постачатиме блакитне паливо в Європу (з Росії до Німеччини) в обхід України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики