«Я буду щедрою для вас»

«Я буду щедрою для вас»

Вчора переможена на президентських перегонах кандидатка Юлія Тимошенко несподівано для всіх таки повернулася до виконання обов’язків Прем’єр–міністра. Засідання уряду, яке мало відбутися в середу та яке скасували без жодних пояснень, вирішено було без зайвого галасу провести у четвер — коли на цей захід найменше сподівалася преса.

Янукович ще не Президент, а республіка вже Донецька?

Янукович ще не Президент, а республіка вже Донецька?

Ще не оприлюднені остаточні результати президентських виборів, а у вотчині одного з кандидатів антиукраїнські сили вже почали відверті антидержавні «поползновєнія». Днями біля пам’ятника Артему в Донецьку, по сусідству з міською радою, відбувся мітинг, присвячений 92–й річниці утворення Донецько–Криворізької республіки. Хоча заявку на мітинг подавала Слов’янська партія, головними на акції були представники громадської організації «Донецька республіка», реєстрацію якої скасувало управління юстиції через її антидержавний характер.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Противсіхоз» — не хвороба

«Противсіхоз» — не хвороба

Один мільйон сто тринадцять тисяч п’ятдесят один громадянин — саме стільки на виборах минулої неділі поставили позначку в третій графі. Редакційні телефони розпечені від обурених дзвінків, українська блогосфера та інтернет–форуми переповнені ненавистю щодо носіїв «страшної хвороби «противсіхоз», яка виїла мізки»: зміни позиції 4,36% «противсіхів» цілком вистачило б, аби переможцем виборів був не Він, а Вона. Багато хто вважає, що Україна.

Ще не відомо, хто на цих виборах виграв, а хто — програв, але вагу і наповнення «противсіхів» можна проаналізувати вже зараз.

Вибори в Україні — найцікавіші у світі

Вибори в Україні — найцікавіші у світі

Він живе за тисячі кілометрів від України і зі «спортивною» цікавістю спостерігає зі США за нашою політичною метушнею. Американський електоральний географ Олександр Кіреєв уявлення не має, що таке «вишиванка» чи «клейноди», навіть не володіє українською. Однак це не завадило йому феноменально спрогнозувати результати президентських виборів в Україні 7 лютого: доробок Януковича, явку та кількість «противсіхів» Кіреєв угадав із точністю до десятих відсотка, та й із показником Тимошенко «промахнувся» зовсім мало.

Олександр витрачає купу часу на складання карт політичної активності та симпатій наших громадян, аналізує результати виборів мало не по кожній окремій дільниці й викладає картинки й тексти на сайті «Електоральна географія» та у власному блозі на сервісі Live Journal (нік kireev). Там і відбувався конкурс прогнозів, який залучив сотні учасників, а переможцем вийшов сам організатор.

Олександра цікавить не тільки Україна — весь «електоральний» світ. Досліджує ж він виборчі «великі перегони» хоч у Шрі–Ланці, хоч у Коста–Риці, хоч у Глухівському районі Сумської області «просто так». У 30–річного вашингтонського держслужбовця таке рідкісне хобі — електоральна географія. Про президентські вибори в Україні, і не тільки, «УМ» говорила з Олександром Кіреєвим через інтернет, по «Скайпу».

Всі статті рубрики