Суперечність із прицілом на флот

Суперечність із прицілом на флот

Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з проханням розтлумачити суперечність між пунктом 14 статті 15 перехідних положень Конституції України, де сказано, що «використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливе на умовах оренди», та частиною 7 статті 17 Конституції, згідно з якою «на території України не допускається розташування іноземних військових баз». Віктор Ющенко просить суддів розглянути ці законодавчі норми «у системному зв’язку».

Як не вибух, то пожежа

Як не вибух, то пожежа

Не встиг Луганськ охолонути після чергового вибуху в житловому будинку в ніч на 9 лютого, як того ж дня ввечері спалахнула Обласна дитяча клінічна лікарня. Пожежа на площі в 50 квадратних метрів виникла у відділенні інтенсивної терапії о 18.15 — зайнявся інкубатор для підтримання життя немовлят. Причини займання встановлюють, однак уже є припущення про коротке замикання в електричному матрацику, яким вистелене дно кювети барокамери.

Сто тисяч — як не було

Сто тисяч — як не було

До відділення «Правекс–банку» в Харкові двоє невідомих у чорних масках зайшли наприкінці робочого дня. Розбивши молотком скло пункту обміну валют, вони наказали касиру віддати гроші. Для переконливості нападники пригрозили жінці вогнепальною зброєю.

Перерваний політ

Перерваний політ

Запоріжжя попрощалося з видатним земляком — Героєм України Федором Муравченком. «Від нас пішла прекрасна людина, видатний український учений–конструктор, який зробив величезний внесок у розвиток вітчизняного й світового авіаційного двигунобудування», — наголосив у співчутті з приводу його смерті Президент.

Замість булки — бутік

Замість булки — бутік

Рішення про продаж Житнього і Володимирського ринків Київрада ухвалила ще 29 жовтня, але в документах були вказані лише «голі» адреси без уточнення, про які саме об’єкти йдеться. Депутат від фракції блоку Леоніда Черновецького Петро Іванов, який вніс відповідне доповнення «з голосу» під час обговорення проекту, тоді назвав ринки «нежитловими будинками».

Кара за зраду

Кара за зраду

Працівники запорізького держпідприємства «МІГ–ремонт» — подружжя Наталя та Ігор Манжос і Вадим Ковальчук — потрапили на «гачок» наших контррозвідників ще у 2007 році. Але на те, щоб зібрати доказову базу і спіймати зловмисників «на гарячому», знадобився час. Як повідомляє прес–служба СБУ, трійцю колишніх військовослужбовців підозрювали у виконанні замовлення спецслужб Китаю.

Бен–Наїм пішов «по етапу»

Бен–Наїм пішов «по етапу»

Кримські правоохоронці упродовж півроку роблять усе, аби позбутися «відомого юриста і видатного правозахисника» Марка Бен–Наїма, якого в Росії вже давно розшукують як банального злочинця. Як уже писала «УМ», Бен–Наїма спочатку позбавили українського громадянства, потім, на початку 2010 року, заарештували, але за вердиктом судді Київського райсуду Сімферополя Віктора Можелянського, невдовзі незаконно звільнили.

Майор чи мажор?

Майор чи мажор?

День виборів Президента в поліському райцентрі Любешів затьмарила подія, яка шокувала не лише це прикордонне селище. Вечірньої пори прикордонник з автомата Калашникова розстріляв працівників місцевої автозаправної станції. Підозрюваний у злочині — начальник відділу прикордонного посту «Дольськ», який того злощасного дня святкував свій 32–й день народження й був напідпитку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики