Кондитери Штефаньо — Валентина у Франції, а Валентин в Україні — переконують, що від солодощів можна не гладшати. Головна запорука цього, звичайно, — не їсти тістечок–тортиків без міри, а насолоджуватися малими порціями — і тоді залишаться не складки на талії, а приємні смакові відчуття. Проте є й кондитерські хитрощі. «Ми у жодне тістечко не кладемо цукор у чистому вигляді, використовуємо, приміром, глюкозу», — каже Валентин. Щоб знизити кількість калорій у борошняних виробах, варто замість висококалорійного пшеничного борошна використовувати горіхове: мигдальне чи фундучне. І ніяких яєчних жовтків, бо вони мають більшу енергетичну цінність (і складніші для перетравлювання), аніж білки.
Ще одне правило — робіть солодощі з натуральних продуктів. Повітряний круасан зі свіжими ягодами малини чи суниці, а не з ароматизатором із цукром — це завжди корисніше.
Щоб приготувати малокалорійний ягідний мус по–французьки від Валентини Штефаньо: треба 250 г пюре свіжих ягід (малини, суниць чи інших) збити з 250 г натуральних вершків та 6 грамами попередньо розмоченого желатину. Готовий мус розлити у порційні формочки і на деякий час поставити у прохолодне місце.