Тендітна Вікторія — дружина Валентина Штефаньо. Це вона виходила заміж у платті з еклерів, яке важило близько 15 кілограмів. «У Віки не було вибору», — посміхається кондитер–«модельєр», що нашивав капроновою ниткою на під’юпник і корсет нареченої півтори тисячі тістечок, а потім декорував їх збитим білком із цукром. Довершували солодкий образ майбутньої дружини корона, прикраси та букет із карамелі. (Щоправда, до церкви наречені поїхали у традиційному вбранні). Кондитерських справ майстер Валентин Штефаньо взагалі–то не дуже романтичний чоловік: «Коли я дружині запропонував руку і серце, відразу попередив: на першому місці у мене робота, на другому — робота, на третьому — діти і лише на четвертому — дружина», — розповідає він. Проте така ієрархія пріоритетів зовсім не засмучує Вікторію. Вона виховує маленьку Ванесу і намагається прикрашати повсякденне життя романтичними вечерями при свічках.
До меню святкових столувань у Штефаньо часто входить м’ясо по–французьки. Шматочки свинини Вікторія відбиває лише з одного боку, солить, перчить і викладає на деко, зверху посипає подрібненою цибулею і натертим голландським сиром, заливає майонезом і запікає у духовці близько 40 хвилин. Ще один різновид м’ясної страви — м’ясо з ананасом: на підготовлені, як і в попередньому рецепті, шматки свинини треба покласти кружечки ананаса, потрусити потертим сиром і запікати. Можна використовувати консервований ананас, проте зі свіжим — вишуканіше і смачніше, уточнює Вікторія. На гарнір — запечена у шкоринці картопля, яку потім розрізають, а на половинки кладуть шматочки вершкового масла.
Люблять Штефаньо різні салати. Салат зі спаржею — це шар листя зеленого салату, потім гірка тунця, далі — відварена (чи консервована) спаржа. На «схилах» гірки розміщують половинки кружалець яєць, що чергуються з кружальцями помідорів, викладають кілька шматків риби. Соус готують із рівних частин оливкової олії, майонезу і гірчиці, до яких за смаком додають спеції, подають окремо у соуснику. Приправляє салат кожен собі на тарілці. Салат з авокадо Вікторія робить із порізаного пучка зеленого салату, шматків авокадо та консервованої кукурудзи. Приправляє його (перед подачею на стіл) тим же універсальним соусом, що і в попередньому рецепті.
Через кілька днів Валентин і Вікторія планують зустріти свято закоханих на Ейфелевій вежі у Парижі. А потім у родинному колі з Валентиною та її сім’єю готуватимуть застілля на всіх.