НЬЮЗ–РУМ

06.02.2010

Національний «Арсенал»

Указом Президента України Віктора Ющенка комплекс «Мистецький арсенал» отримав статус національного й віднині називатиметься Національний культурно–мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал». Підвищення статусу відбулося з метою «популяризації національного культурного надбання» і «сприяння дальшому розвитку комплексу як мистецького осередку європейського рівня». Указ опубліковано на сайті президента 3 лютого 2010 року.

 

Кабмін добудує меморіал Голодоморів

10 мільйонів гривень виділив уряд України для завершення робіт у Меморіальному комплексі пам’яті жертв Голодоморів, повідомляє УНІАН. Бюджетні кошти підуть на інтер’єрне оздоблення Зали пам’яті Меморіального комплексу, налагодження комунікацій, озеленення і впорядкування території.

Необхідне фінансування надійде за рахунок залишку у стабілізаційному фонді. Головним розпорядником бюджетних коштів призначено Український інститут національної пам’яті. Розпорядник нижнього рівня — Київська міськдержадміністрація.

Нагадаємо, що Меморіал пам’яті жертв Голодоморів відкрився в Києві в листопаді 2008 року. Пам’ятник виконано у вигляді свічки заввишки 32 метри, його вартість — 133 мільйони гривень.

 

Модерна іконографія

У Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12) відкрито виставку шевченківського лауреата, художника Миколи Бідняка, який малює вустами (він не має рук). Микола Бідняк — визначний живописець і графік, майстер релігійного станкового та монументального малярства другої половини ХХ ст. Зокрема, він автор розписів у церквах Канади (Калгарі, Кіченер, Оттава, Велланд, Малдмей) та Папської Колегії у Ватикані.  Експозиція присвячена 80–річчю від дня народження художника.

 

Куриленко стане дівчиною «Бетмена»?

Схоже, актриса українського походження Ольга Куриленко набирає неабиякої популярності. Після того, як у Києві вона підтвердила свою участь у французькому фільмі на тему Чорнобильської аварії — драма «Земля Забуття» (La Terre Outrage) — з’явилася інформації про нові проекти за її участі. Як повідомляє сайт «Кореспондент», у черговій роботі Ольга Куриленко зіграє із Крістіаном Бейлом (найвідоміша його роль — Бетмен), Хав’єром Бардемом («Старим тут не місце») і Рейчел Макадамс («Ігри влади»). Режисер романтичної драми, яка поки не має назви, — Терренс Малік, автор фільму «Тонка червона лінія».