Бразильці спустилися з гір

27.01.2010
Бразильці спустилися з гір

Валерій Легчанов не реалізував 10–метровий штрафний, який міг стати вирішальним. (Фото з сайту УЄФА.)

Здавалося б, збірна України не повинна була поскаржитися на долю, яка у чвертьфіналі континентального форуму звела наших хлопців з азербайджанцями. Утім опоненти виявилися не настільки простими, як могло здатися. Нині багата на нафту закавказька держава приділяє спорту велику увагу, залучаючи під свої прапори за чималу винагороду багатьох «легіонерів» з–за кордону. Для прикладу, згадаймо львів’янку Марію Стадник, котра принесла Азербайджану «золото» чемпіонату світу з вільної боротьби. А у міні–футболі процес «натуралізації» взагалі набув гігантських розмірів: під проводом бразильського тренера Алесіо за Азербайджан грають кілька його співвітчизників, а також низка колишніх росіян.

Та все ж наша національна команда мала всі шанси здолати такого суперника. Позавчорашній матч у Будапешті тривав на зустрічних курсах — перед вела то одна, то друга збірна. Чудову реакцію демонстрували голкіпери — «кавказець» Андрій Тверянкін і наш Владислав Лисенко, ще кілька разів удари приймав на себе каркас воріт. За рахунку 3:3 за 12 секунд до завершення другого тайму українці мали шанс вирвати перемогу, але Валерій Легчанов із 10–метрового штрафного удару послав «снаряд» над поперечиною.

Доля путівки у півфінал визначилася в серії пенальті. Представники Азербайджану чотири рази пробили з «позначки» влучно, тоді як у «синьо–жовтих» відзначилися тільки Замятін і Романов, а от автори голів у ворота італійців, Чепорнюк і Павленко, не змогли переграти кіпера суперника.

Таким чином, колектив Геннадія Лисенчука вибув із боротьби за медалі. Утім наш наставник на прес–конференції пообіцяв «гідно повернутися».

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи (Угорщина). 1/4 фіналу. Чехія — Італія — 3:3 (пен. — 3:1), Азербайджан — Україна — 3:3 (пен. — 4:2; Фарзалієв, 3; Тьяго, 18; Жаде, 25 — Романов, 1; Чепорнюк, 11; Кондратюк, 34).