Ось тобі, Полоно, і день народження

21.01.2010
Ось тобі, Полоно, і день народження

Тепер Катерині Бондаренко залишається зосередитися на парному розряді. (Фото Рейтер.)

Двоякими мають бути враження українських уболівальників від стартових днів хардового турніру «Великого шолома» в Мельбурні. Несподівані й тому особливо приємні перемоги вчорашніх юніорів Івана Сергєєва та Іллі Марченка межували з невдачею лідера нашої чоловічої збірної Сергія Стаховського. Така ж сама «двоїстість» супроводжувала вчорашні матчі: Олену Бондаренко вітали з черговою перемогою й виходом до третього раунду одиночного розряду, але нарікали на поразки трьох наших дівчат. Для декого з них це були останні матчі в Австралії, хтось ще спробує щастя в парі.

Своєрідною помстою за вівторковий виліт Юліани Федак став успіх Бондаренко–старшої в дуелі зі словенкою Полоною Герцог. Обидві суперниці легко пройшли стартовий раунд (Герцог, для прикладу, віддала Федак лише чотири гейми), але вчора вагомішими видалися аргументи досвідченішої українки — 6:4, 7:5. Пікантності перемозі додав той факт, що Полона в день гри святкувала своє 19–річчя.

За вихід до четвертого кола сіяна під 31–м номером Олена посперечається з сербкою Єленою Янкович (8), яка легко розібралася з британкою Кеті О’Браєн (6:2, 6:2). Колишню першу ракетку світу наша спортсменка ще ніколи не перемагала.

Значно більшого очікували від Катерини Бондаренко. У суперниці по другому раунду їй випала британка українського походження Олена Балтача — дочка відомого футболіста київського «Динамо» 1980–х Сергія Балтачі народилася в Києві. Обидві сестри Бондаренко мали пам’ятати, як нинішня британка спочатку обіграла Олену в одиночному розряді Уїмблдону, а потім здолала Катерину в міксті.

Ті перемоги для Олени–британки були вагомими, адже вона здолала спортсменок із першої сотні світового рейтингу. Тепер же можна говорити про певну тенденцію, адже перевага знову була на боці Балтачі — 6:2, 7:5. Та й сама піддана Її Величності тепер є першою ракеткою Британії і входить до першої сотні тенісистів світу. А Каті Бондаренко залишається спробувати повторити досягнення дворічної давнини, коли вона з сестрою виграла парний розряд «Аустреліен оупен».

Значно більше опиралася Даніелі Гантуховій (22) у першому раунді одеситка Вікторія Кутузова, але виграного першого сету виявилось замало — 6:3, 1:6, 5:7 на користь досвідченішої кралі–словачки. Вибула з турніру й Марія Коритцева, яка в дуеті з білорускою Дарією Кустовою поступилася американсько–австралійському союзові Лізи Раймонд та Рене Стаббс (6) — 1:4, 1:6.

Поміж інших результатів виділимо поразку італійки Флавії Пенетти (12) від бельгійки Яніни Вікмаєр, француженки Еровейн Резаї (26) від німкені Анжелік Кербер, іспанки Марії Мартінес–Санчес (24) від китаянки Джи Женг та росіянки Олени Весніної (28) від італійки Татьяни Гарбін. Серед чоловіків–«одиночників» у другому колі припинили боротьбу серб Троїцьки (29) та чех Бердих (21), якого вибив Корольов із Казахстану.