Кулінарний сюрприз для дружини

23.12.2009
Кулінарний сюрприз для дружини

Григорій ЧАПКІС
хореограф:

— На кухні я з’являюся, коли хочу зробити дружині сюрприз. Якщо готую котлети з часничком — чує весь під’їзд. Їх я роблю більш схожими на люля–кебаб: зі спеціями і без булки, винятково з м’ясного фаршу. Під настрій можу приготувати тюфтельки чи фарширований перець. У ресторани ми не любимо ходити, бо треба довго чекати замовленого.

До святкового столу Григорій Миколайович пропонує приготувати кисло–солодку печеню з чорносливом. На чотири порції страви треба взяти 800 г телятини чи нежирної свинини. М’ясо нарізати кубиками й обсмажити, залити водою, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні. На окремій сковорідці підсмажити до золотавого кольору три столові ложки борошна, додати трохи води, одну столову ложку томатної пасти, кетчуп, лимонну кислоту і спеції — за смаком. Перед тим як залити соусом м’ясо, його треба трохи присолити, поперчити і підкислити лимонною кислотою. Потім покласти у сковорідку попередньо замочені сушені сливи без кісточок (100 г) і трохи проварити. Подавати печеню з чорносливом, щедро политу соусом.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>