Григорій ЧАПКІС
хореограф:
— На кухні я з’являюся, коли хочу зробити дружині сюрприз. Якщо готую котлети з часничком — чує весь під’їзд. Їх я роблю більш схожими на люля–кебаб: зі спеціями і без булки, винятково з м’ясного фаршу. Під настрій можу приготувати тюфтельки чи фарширований перець. У ресторани ми не любимо ходити, бо треба довго чекати замовленого.
До святкового столу Григорій Миколайович пропонує приготувати кисло–солодку печеню з чорносливом. На чотири порції страви треба взяти 800 г телятини чи нежирної свинини. М’ясо нарізати кубиками й обсмажити, залити водою, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні. На окремій сковорідці підсмажити до золотавого кольору три столові ложки борошна, додати трохи води, одну столову ложку томатної пасти, кетчуп, лимонну кислоту і спеції — за смаком. Перед тим як залити соусом м’ясо, його треба трохи присолити, поперчити і підкислити лимонною кислотою. Потім покласти у сковорідку попередньо замочені сушені сливи без кісточок (100 г) і трохи проварити. Подавати печеню з чорносливом, щедро политу соусом.