ХРОНІКА

17.12.2009

Бокс

Наступним суперником чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталія Кличка може стати російський велетень Микола Валуєв. Українець волів би якомога швидше битися з язикатим британцем Девідом Хеєм, але той найближчим часом мусить провести захист свого титулу WBA проти американця Джона Руїса. Та Кличко–старший таки сподівається, що в наступному році зможе зустрітися на ринзі з Хеєм.

А найближчий бій Володимира Кличка заплановано на 20 березня, коли чемпіон світу за версіями IBF і WBO захищатиме свої пояси від зазіхань американця Едді Чемберса.

* * *

Міжнародна федерація любительського боксу найкращим боксером світу в усіх вагових категоріях визнала українця Василя Ломаченка. Нагадаємо, вже в 21 рік хлопець із Білгорода–Дністровського виграв Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи.

Футбол

В опублікованому вчора новому рейтингу ФІФА збірна України займає 22–ге місце, піднявшись на дві позиції порівняно з листом місячної давнини. Десятка найкращих залишилася без змін: Іспанія, Бразилія, Голландія, Італія, Португалія, Німеччина, Франція, Аргентина, Англія, Хорватія.

* * *

Півзахисник донецького «Шахтаря» Маріуш Левандовський визнаний найкращим футболістом Польщі 2009 року. Трохи раніше ще одного гравця українського гранда, оборонця Развана Раца, назвали найкращим футболістом Румунії цього року.

Хокей

Головний тренер збірної України Михайло Захаров не братиме участь у грудневому тренувальному зборі нашої команди — про це білоруський фахівець домовився з керівництвом ФХУ. До товариських матчів із поляками «синьо–жовтих» готують тренер «Сокола» Анатолій Степанищев і помічник Захарова в мінській «Юності» Олексій Щебланов.

* * *

Шосту шайбу в сезоні Руслан Федотенко закинув у ворота своєї колишньої команди. Також на рахунку українця сім гольових передач.

НХЛ. «Піттсбург» — «Філадельфія» — 6:1 (Федотенко «П» — 12.53, 1+1, 3 кидки, «+1», 4 хв. штр.).

Водне поло

ХІХ відкритий чемпіонат України. 1–й тур (Дніпродзержинськ). БМК (Харків) — РЦОП (Мінськ) — 17:4, «Київ» — ХПІ (Харків) — 12:8, «Динамо» (Львів) — ДНУ (Дніпропетровськ) — 22:7, зб. Грузії — зб. Севастополя — 12:9.

Плавання

Головний тренер збірної України Сергій Бондар не називає виступ нашої команди на чемпіонаті Європи у Туреччині невдалим. Попри те що в 25–метровому басейні Стамбула медаллю відзначився лише Ігор Борисик, фахівець не засмучується, вважаючи, що в нас підростає гідна зміна, яка вже заявляє про себе.

Гандбол

Жінки. Чемпіонат світу (Китай). Основний раунд. 3–й тур

Група І. Німеччина — Ангола — 25:21, Франція — Австрія — 35:20, Росія — Данія — 30:25.

Підсумкове становище: Франція, Росія — 8, Данія — 6, Німеччина — 4, Австрія, Ангола — 2.

Група ІІ. Угорщина — Китай — 25:21, Норвегія — Іспанія — 27:24 (8:14), Румунія — Корея — 34:34.

Підсумкове становище: Норвегія — 8, Іспанія — 7, Корея — 6, Румунія — 5, Угорщина — 4, Китай — 0.

У півфіналах у п’ятницю зіграють: Франція — Іспанія, Росія — Норвегія.