Український «діснейленд» у Польщі

Український «діснейленд» у Польщі

Міський голова невеличкого містечка Томашув Любелський вирішив збудувати на околицях свого містечка декілька замків. Наразі мрії ще досить розпливчасті. У планах — будівництво від 6 до 12 замків. Зрештою, навіть не замків, а лише їхніх зменшених копій, але не з пінопласту чи з дерева — а з каменю та цегли. Це, на думку поляків, має перетворити маленьке містечко на туристичну Мекку. Мер польського райцентру пан Ришард Собчук наразі достеменно не знає, в яких пропорціях відтворювати твердині — масштаби коливаються від 1 до 50 чи від 1 до 100.

Підпільний обком «діє»

Підпільний обком «діє»

Упродовж майже трьох років мешканці Запоріжжя сушили мізки над тим, приміром, хто ж це з олігархів зводить, поверх за поверхом, «хатинку» в центрі міста? «Знайти» й одержати тут, неподалік Малого ринку, навіть сотку землі для пересічного запоріжця — проблема непосильна, передовсім фінансово (не кажучи вже про «хатинку»). Отож як наразі не подивуватися, що «будівельником»–товстосумом виявився не «якийсь там» успішний бізнесмен, а місцевий осередок Компартії — одвічної начебто «борчині» за права бідних і знедолених! Зрештою, цей прошарок суспільства для спорудження не дав ані копійки; три «лимони» чи то гривень, чи то доларів (кошторис триповерхового новобуду утаємничено), за твердженням компартійних лідерів, нібито нашкребли винятково за рахунок пожертв співчуваючих і «місячних», тобіж членських внесків.

Енергетичні уроки

Енергетичні уроки

У школах міста залізничників з ініціативи міської ради до навчальних планів включено нову дисципліну, яку не знайдеш у списку затверджених міністерськими циркулярами. Віднині ковельські школярі вивчатимуть не лише теоретичну фізику, а й мізкуватимуть над тим, як допомогти рідному місту ощадливо використовувати енергоресурси. На так званих енергетичних уроках їм намагатимуться пояснити, чому ця тема така актуальна нині для нашої дер­жави, та їхнього міста зокрема.

«Печерні» люди

«Печерні» люди

Приблизно дві тонни ґрунту обвалилися на спину 26–річного харків’янина, який шукав під землею метал. Аби витягти з–під завалу його тіло, фахівці воєнізованого гірничо–рятувального загону витратили весь світловий день. Кажуть, молодий чоловік загинув одразу в печері, яку копав щонайменше два роки.

Всі статті рубрики