Воротарі теж забивають

11.12.2009

Якщо в групі F, де змагалося «Динамо», на вихід до «плей–оф» Ліги чемпіонів у заключному турі претендували всі чотири команди, то в інших трьох квартетах такої інтриги не було. Навіть у найцікавішій за складом когорті Е всі питання вирішили раніше, тому матчі тут мали, швидше, товариський статус.

Цікавіше було у квартеті G, де на першу позицію претендували «Севілья» з «Унірею». Утім сенсаційні румуни розпрощалися з мрією про наступний етап ще в перші 11 хвилин гри у Штутгарті, коли пропустили тричі. Німцями як головний тренер уперше керував Крістіан Гросс, котрий замінив звільненого Маркуса Баббеля. «За час, що я провів із командою, спробував переконати хлопців у своїх силах, надихнути їх», — новому керманичу буде нелегко й у чемпіонаті Німеччини, де «Штутгарт» іде третім знизу.

У групі Н лише лондонський «Арсенал» практично нічим не переймався, тож привіз до Греції експериментальний склад. Дублери «канонірів» непогано «відбігали» у Піреї, але перемога потрібнішою була «Олімпіакосу», який і виграв, посівши друге місце у квартеті.

А найдраматичніший епізод середи трапився на п’ятій доданій хвилині матчу між «Стандардом» та «АЗ». Бельгійці, які за певних умов могли продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів, програвали сусідам із Голландії, залишаючись на весну без єврокубків, — практично як наше «Динамо». Та на п’ятій доданій хвилині господарі отримали право на штрафний, і після його виконання рахунок зрівняв... 21–річний голкіпер «Стандарда» Сінан Болат — він прибіг зі своєї половини поля й урятував ситуацію. Нагадаємо: днем раніше голом відзначився ще один воротар — баварець Ганс–Йорг Бутт реалізував 11–метровий.

А от московський ЦСКА, завоювавши напередодні право виступати в наступному раунді Суперліги, був на межі розставання з єврокубками. Двоє гравців «армійців», Сергій Ігнашевич та Олексій Березуцький, перед грою проти «Бешикташа» проходили лікування препаратом, який не містить заборонених речовин, але про його використання треба повідомляти антидопінгові інстанції. Російські медики зробити це забули, однак УЄФА вирішила пробачити росіян.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і 1/16 Ліги Європи відбудеться наступної п’ятниці.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 6–й тур.

Результати середи

Група Е

«Ліверпуль» (Англія) — «Фіорентина» (Італія) — 1:2 (Бенаюн, 43 — Йоргенсен, 63; Джилардіно, 90+2), «Ліон» (Франція) — «Дебрецен» (Угорщина) — 4:0 (Гоміс, 25; Бастос, 44; П’янчич, 59; Сіссоко, 77).

Підсумкове становище: «Фіорентина» — 15, «Ліон» — 13, «Ліверпуль» — 7, «Дебрецен» — 0.

Група G

«Штутгарт» (Німеччина) — «Уніря» (Румунія) — 3:1 (Маріка, 5; Треш, 8; Погребняк, 11 — Семеду, 47), «Севілья» (Іспанія) — «Рейнджерз» (Шотландія) — 1:0 (Кануте, 8 (пен.)).

Підсумкове становище: «Севілья» — 13, «Штутгарт» — 9, «Уніря» — 8, «Рейнджерз» — 2.

Група Н

«Олімпіакос» (Греція) — «Арсенал» (Англія) — 1:0 (Леонардо, 47), «Стандард» (Бельгія) — «АЗ» (Голландія) — 1:1 (Болат, 90+5 — Ленс, 42).

Підсумкове становище: «Арсенал» — 13, «Олімпіакос» — 10, «Стандард» — 5, «АЗ» — 4.