Аналіз на правдивість

Аналіз на правдивість

Представники найбільшої в Україні іноземної клініки «Євролаб» подали до Печерського районного суду Києва позов до заступниці столичного голови Ірени Кільчицької про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Про це вчора на прес–конференції повідомили члени ради директорів «Євролаб». Таким чином у клініці відреагували на заяву пані Кільчицької, яку вона зробила 30 листопада в ефірі одного з українських телеканалів про «неякісні та неточні» аналізи, що їх проводять спеціалісти цієї медичної установи. «Вважаємо цю заяву особистим оціночним судженням українського посадовця, яке завдало значної шкоди репутації нашої клініки. Постало питання про доцільність продовження інвестиційної програми в Україні», — зазначив член ради директорів клініки «Євролаб» Матц Крантц.

Поцілунок зими

Поцілунок зими

Грудень «потішив» учора короткочасним мокрим снігом. Як запевняють синоптики, сніжитиме до кінця тижня, однак до справжніх снігопадів ще далеко.

«Сніговий покров буде малим і нерівномірним. Навіть у горах не сформується достатньої кількості снігу для початку лижного сезону», — розказала кореспонденту «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеоцентру Людмила Савченко. За підрахунками її підопічних, цього тижня спостерігатимуться поступове, втім незначне зниження температури та невеликі опади — сніг або мокрий сніг.

Співаков і єдність

Співаков і єдність

Національна філармонія України. На вході працюють металошукачі й охоронці. Такі підвищені заходи безпеки не в честь відомого російського оркестру: організатори очікують прибуття іменитих гостей. Оминаючи рамки, у фойє філармонії входять Олена Франчук і Віктор Пінчук, Петро Симоненко з новою дружиною Оксаною Ващенко, Святослав Вакарчук і Ляля Фонарьова. Тим часом по залу прогулюються більш пунктуальні селебрітіс — Влада Литовченко, Лілія Пустовіт, Сергій Тарута. Всі вони гості російсько–українського бізнесмена, президента фонду прямих інвестицій Icon Private Equity Кирила Дмитрієва, який у спілці з Володимиром Співаковим 7 грудня організував концерт «Єдиний світ творчості». Тональність культурної події читається вже в назві, проте чітке формулювання заходу дав відомий політик і знаний автор крилатих висловів Віктор Чорномирдін, VIP №1 того вечора. «Я, звичайно, за дружбу між нашими країнами. Разом ми непереможні», — не витримав екс–посол Росії в Україні і відволікся на політичний пасаж.

Ювілей із Президентом

Ювілей із Президентом

На Волинь Президент України Віктор Ющенко приїхав на запрошення відсвяткувати разом з волинянами 70–річчя з дня утворення області та 810–річчя Галицько–Волинського князівства.

Авто для дільничного

Авто для дільничного

На 57 автомобілів поповнився враз автопарк Черкаської обласної міліції. Ключі від нових машин вручив правоохоронцям Шевченкового краю головний міліціонер України Юрій Луценко. Такого солідного оновлення автопарку в черкаських правоохоронців давно не було. Автомобілі закуплено не тільки за кошти міліцейського відомства, а й за гроші обласного та місцевих бюджетів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Привид Наполеона в Кремлі

Привид Наполеона в Кремлі

Таку пропозицію цього тижня російський президент вніс до Ради Федерації. Йдеться про те, щоб надати право президенту приймати рішення «про оперативне використання за межами Російської Федерації формувань Збройних сил РФ». Згідно з поправками до Закону «Про оборону», глава Російської держави має визначати загальну чисельність військових формувань, район їхньої дії, завдання та термін використання за кордоном, проте саме рішення про закордонну «операцію» має приймати Рада Федерації. Медведєв же пропонує, щоб йому дозволили самому посилати війська в закордонні походи.

Епідемія: перезавантаження

Епідемія: перезавантаження

З понеділка, 7 грудня, стрімко зросла кількість областей, що переступили епідемічний поріг. На межі карантину опинилась Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Луганська та Сумська області. Про це «УМ» учора повідомили у прес–службі Міністерства охорони здоров’я України. Так, у Вінницькій області за останню добу захворіли 2 495 людей, у Дніпропетровській — 6 979, у Кіровоградській області — 1 810 осіб, у Луганській — 1 706, а на Сумщині — 1 139. Загалом за минулу добу від захворювання та ускладнень (пневмонії) померло п’ятеро людей. Насторожує те, що ще 6 грудня епідпоріг було перевищено лише у двох зі згаданих областей.

Всі статті рубрики